Pregătiri pentru sărbătorile de Paşte: Muzeul Naţional de Etnografie a deschis un atelier de încondeiere a ouălor

Embed:

A început numărătoarea inversă pentru Paşte. Dacă vă doriţi adevărate minuni pentru mesele de Paşte, puteţi vizita atelierul de pe lângă Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Capitală, unde puteţi învăţa practici noi de ornamentare a ouălor.

Procesul de încondeiere începe cu golirea oului cu ajutorul unei seringi, după care se spală bine pentru ca desenul să fie uşor de aplicat.

"Redăm pe ou ornamentele pe care le dorim. De obicei noi utilizăm simboluri tradiţionale zoomorfe, antropomorfe şi geometrice florale", spune muzeograful Snejana Bulgac.

Vopselele utilizate pentru încondeier sunt cele alimentare.

Începem de la culorile mai deschise la cele mai închise şi acoperim cu ceară culorile care le dorim. La final topim ceara de pe ou şi se primesc diferite ornamente", a mai povestit muzeograful.

Atelierul de încondeiere a ouălor de pe lângă Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală activează de zece ani, timp în care a adunat o colecţie de aproape 500 de ouă încondeiate.

Tot ce se execută aici în cadrul atelierului, toate piesele rămân la muzeu ca la a treia zi de Paşti să fie prezentate toate la expoziţia cu genericul “A treia zi de Paşti", relatează şefa secţiei Relaţii cu publicul a Muzeului Elena Gumene.

Cei care doresc să deprindă arta încondeierii ouălor pot vizita atelierul până pe 30 martie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu