Pregătiri pentru Maratonul Internaţional de la Chişinău. Cine vor fi participanţii

Embed:

Maratonul Internaţional de la Chişinău va avea participanţi deosebiţi. La întrecere şi-au anunţat prezenţa şi reprezentanţii de la Ministerului Tineretului şi Sportului. Aceştia deja au început pregătirile, alături de ministrul Serghei Afanasenco.

Participanţii au lăsat munca de birou şi au început pregătirile pentru marea întrecere. Reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului au efectuat primele antrenamente în parcul "La Izvor" din Capitală.

"Promovăm sportul şi mereu îl practicăm. Îndemnă toată lumea să iasă afară să facă sport, mai ales că acum timpul e frumos, vine primăvara", a spus şeful Secţiei sport de performanţă a Ministerului, Vitalie Saviuc. 

"Sigur acest antrenament este o etapă de pregătire. Ne simţim bine, mai ales că este o vreme însorită, timpul a ţinut cu noi", a afirmat Maria Hâncu de la Serviciul de presă.

Iar, consultantul principal la Direcţia Tineret, Constantin Ţurcanu a spus: "Noi mereu suntem gata să facem faţă tuturor provocărilor. Evident că mai este nevoie de câteva antrenamente, însă ne pregătim intensiv de maraton."

Ministrul Tineretului şi Sportului, Serghei Afanasenco a urmărit cu atenţie antrenamentul subalternilor săi şi s-a declarat sigur că colegii lui sunt în stare să parcurgă cu succes şi cea mai lungă distanţă a maratonului, cea de 42 de kilometri: "Această este o pregătire, atât morală, cât şi fizică. Este un eveniment care consolidează colectivul. Deja vom participa la maraton şi mai târziu vom discuta detaliile, dar sunt sigur că suntem gata să alergăm şi 42 de kilometri."

"Dacă vor mai veni la câteva antrenamente, sper că vor putea alerga şi pe distanţa de 21 de kilometri. Nimeni din ei nu au nimic comun cu alergările şi s-a văzut că este ceva nou pentru ei", a spus antrenorul funcţionarilor. 

Maratonul Internaţional de la Chişinău va avea loc pe 26 aprilie, pe străzile Capitalei. Conform organizatorilor, bugetul evenimentului este estimat la câteva milioane de lei. O parte din bani vor fi alocaţi chiar de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Publika TV este partener media general al acestui eveniment. Acesta va fi primul maraton din istoria Republicii Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu