Pregătiri pentru balul de absolvire. Ce rochii preferă tinerele, ce costume aleg bărbaţii şi ce spun stiliştii

Embed:

Rochiile baby doll sau de tip prinţesă nu mai sunt preferatele absolventelor. Stiliştii şi designerii spun că majoritatea tinerelor care se pregătesc pentru balul de absolvire caută rochii mai puţin sofisticate şi optează pentru unele mai rafinate. Şi dacă în anii precedenţi băieţii purtau costume bordo sau personalizate cu batiste florale, anul acesta, tinerii preferă clasicul costum negru.

"Este foarte important de a respecta toate elementele începând de la un tip de pantof oxford, să fie dintr-o piele lăcuită, şosetele negre, costumul negru, cămaşa albă de ceremonie, care trebuie să fie completată cu o batistă la fel albă un centimetru să iasă", a declarat Sergiu Grigor, stilist.

În cazul fetelor, alegerea ţinutei pentru balul de absolvire este o adevărată provocare. Pentru că petrecerile se ţin de obicei seara, majoritatea optează pentru rochii de gală lungi. Designerii spun că tinerele absolvente aleg stofele fine cum ar şifonul sau mătasea.

"Dacă înainte fetele alegeau rochii mai pompoase, mai pentru prinţese, acum tendinţele un pic s-au schimbat. Sunt rochii la fel de elegante, dar puţin mai simple. Mai rafinate şi cu mai mult gust. De exemplu această rochie foarte frumoasă", a menţionat Rodica Lefter, designer.

Mulţi dintre absolvenţi şi-au ales deja ţinutele pentru petrecere:

"Am optat pentru o rochie midi, nu tare pompoasă, destul de simplă, ca să-mi fie comod şi să nu ies tare în evidenţă. Când spunem rochie simplă nu înseamnă neapărat una de zi, dar o rochie elegantă, fără pietre".

"Mi-am ales haine destul de uşor. În decurs de două ore, sacoul, pantalonii, cămaşa, dar şi pantofi".

"Este o rochie vaporoasă dintr-un material, simplu, de vară, decent.Păstrăm limita decenţei pentru că suntem cu profesorii, cu părinţii".

Atât rochiile pentru absolvente, cât şi costumele bărbăteşti costă câteva mii de lei. Startul balurilor de absolvire se dă odată cu încheierea sesiunii de bacalaureat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu