Pregătiri pentru 1 septembrie. Uniformele şcolare sunt la mare căutare, iar croitorii spun că nu duc lipsă de comenzi

Embed:

Mare freamătă în pieţe şi magazine vestimentare. Părinţii şi copiii lor, care pe întâi septembrie vor merge la şcoală, sunt în căutarea uniformelor şcolare. Unii preferă însă să comande uniformele la atelierele din capitală.

Stiliştii susţin că în acest an sunt în vogă uniforme de culoare verde, roşie şi albastră. Băieţii pot îmbrăca costum, iar fetele cămăşi cu fuste sau sarafane. Chiar dacă preţurile sunt mari, croitorii spun că nu duc lipsă de comenzi.

Pentru o uniformă confecţionată într-un atelier, părinţii vor trebui să plătească cel puţin 1600 de lei. La piaţă însă preţurile sunt mult mai mici. Astfel, o cămaşă costă de la 150 de lei, iar o pereche de pantaloni sau o fustă de la 180 de lei.

"Avem mulţi clienţi. Putem confecţiona uniforme şi pentru clase întregi. Colecţia pe care o propunem poate fi completată cu accesorii, aşa încât copilul să nu fie nevoit să meargă la şcoală în fiecare zi, în aceeaşi uniformă", a menţionat Lilia Diordiţă, şefa de producţie la atelier de croitorie.

Pe de altă parte, vânzătorii din pieţe se plâng că au tot mai puţini clienţi.

"Lumea n-are bani şi le dăm şi mai ieftin. La sfârşitul lunii, vindem şi cu preţurile cu care le-am luat. Căci dacă rămân pentru anul viitor, ce să faci cu dânsele", a spus o vânzătoare.

Chiar şi aşa, majoritatea părinţilor spune că preţurile sunt mari.

"Hainele sunt foarte scumpe, foarte scumpe. Poate pentru cineva pare ieftin, dar e foarte scump", a precizat o femeie.

"Preţurile sunt foarte mari. Strânge puţin bunelul, puţin mama şi cumpărăm haine", a afirmat o doamnă.

"Nu e nici prea scump, nici prea ieftin. Nu mă uit la preţuri. Dacă copilului i-a plăcut, am luat", a spus o mamă.

Uniforma şcolară nu este obligatorie în Republica Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu