PREGĂTIRI DE SEZONUL ESTIVAL: Muncitorii îndepărtează deşeurile, conectează dușurile la apă şi instalează cabine de schimb

Embed:
Pregătiri intense pentru deschiderea sezonului estival pe plajele şi lacurile din Capitală. Muncitorii îndepărtează deşeurile, conectează dușurile la apă, instalează cabinele de schimb şi taie stuful. Totul trebuie să fie gata până în data de 1 iunie. Între timp, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică va lua probe din lacuri, pentru a stabili dacă scăldatul va fi permis sau nu.

În parcul Valea Morilor din sectorul Buiucani al Capitalei, muncitorii lucrează de zor de câteva zile. Ei spun că din apele lacului se scoate cam o tonă de deşeuri zilnic.

"La fundul lacului este tot ce a fost pe gheaţă iarna asta. Cauciucuri, crengi, sticle din plastic şi metal", a spus şeful, Staţiei de Salvare Centrală Chişinău, Stanislav Ceaglei.

Câţiva muncitori de la Spaţii Verzi adună mizeria care pluteşte pe lac şi peştii morţi.

"Hîrtii scoatem, pahare, sticle. Nu este civilizată lumea, în loc să arunce la coşul de gunoi, aruncă în lac mizeria şi noi muncim pentru cineva."

Temperaturile generoase de afară i-au determinat pe unii să nu mai aştepte deschiderea oficială a sezonului.

Şi pe mal au loc lucrări de amenajare. Muncitorii vopsesc băncile şi instalează dușurile.

Trecătorii spun că eforturile muncitorilor sunt în zadar, atâta timp cât apa este poluată, iar oamenii aruncă zilnic deşeuri în lac.

"E foarte periculos, dacă uitaţi-vă cât peşte mort stă pe mal. Dap cum credeţi aici este de scăldat? De aici poţi căpăta o boală că nu te ajunge buzunarul pentru tratament."

"Nu arată bine apa din lac. Eu, de exemplu, nu m-aş scălda şi nu le-aş permite nici copiilor mei."

Responsabilii de la Agenţia pentru Sănătate Publică vor preleva probe din nisip şi apă din toate zonele de agrement, iar rezultatele vor fi gata la sfârşitul lunii. În ultimii doi ani, specialiştii au recomandat oamenilor să evite scăldatul în bazinele din Capitală, deoarece au fost depistate bacterii ce pot provoaca boli diareice acute şi toxi-infecţii.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu