Pregătiri de iarnă la Grădina Zoologică din Capitală. Angajaţii au construit încăperi pentru reptile şi păsări

Embed:
La Grădina Zoologică din Capitală pregătirile pentru sezonul rece sunt în toi. Angajaţii au grijă ca animalele să nu îndure frig. Încă din vară, muncitorii au început construcţia încăperilor dotate cu sisteme de încălzire pentru pelicani, păsări, şerpi, dar şi pentru crocodilul Ghena.

Până acum, vizitatorii nu aveau posibilitatea să vadă şerpii, deoarece menajenia nu dispunea de voliere speciale, însă de la începutul iernii, reptilele vor putea fi admirate de curioşi.

"Acum se finisează lucrările volierului în care înainte a fost zoo pavilion în care o să fie amplasaţi şerpii, este în premieră pentru grădina zoologică. O să fie crocodilul mutat din voliera care se află acum deoarece se aşteaptă deja friguri", a menţionat Olga Iuzvac, administrator şef.

Şi păsările se vor bucura de condiţii mai bune pe timpul iernii. Pentru acestea, a fost construită o încăpere cu un acoperiş special din policarbonat prin care razele solare vor pătrunde cu uşurinţă.

"Avem volierele de iarnă a păsărilor. Aici sunt cocostârcii, unde îşi vor petrece toată iarna. Îndată cum temperaturile vor scădea până la 0 grade sau chiar minus, păsările vor petrece iarna în această încăpere", a precizat Olga Iuzvac.

Cele mai puţine bătăi de cap le dau administratorilor urşii, care nu au nevoie de un regim special.

"Pregătim urşii pentru hibernare. Le-am mărit porţiile de mâncare de două ori. Am mărit cantitatea de carne, de peşte, de fructe şi legume", a explicat Ana Veleva, zoolog.

Angajații au făcut şi rezerve de carne, fructe, legume, dar și conserve.

"În perioada rece, animalele sunt mai sensibile, ele pierd mai multă energie evident trebuie şi să consume mai mult, unde se consumă la animalele răpitoare mai multă carne, unde mai multă proteină", a declarat Olga Iuzvac, administrator şef.

La Grădina Zoologică din Capitală sunt 1.150 de animale.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu