Pregătirea administrației publice pentru perioada iernii, în atenţia PDM

Modul în care instituțiile statului sunt pregătite pentru sezonul rece, pentru eventualele situații de urgență care ar putea apărea, dar și atitudinea pe care reprezentanții PDM trebuie să o aibă pentru rezolvarea operativă a problemelor semnalate de cetățeni, a fost discutat în ședința săptămânală a Partidului Democrat, formațiune responsabilă de actul de guvernare.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a declarat ulterior în cadrul briefingului de presă că șefilor de instituții li s-a solicitat să aibă o abordare cât mai responsabilă în administrarea acestei perioade, așa încât cetățenii să fie cât mai puțin afectați de pe urma unor eventuale situații provocate de iarna grea care se anunță.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne urmează să vină cu o soluție alternativă pentru sancționarea șoferilor care parchează neregulamentar.

CITEŞTE ŞI: Practica scoaterii plăcuţelor de înmatriculare ar putea să dispară! PDM vrea o soluţie alternativă pentru pedepsirea şoferilor care parchează ilegal

"Sunt nemulțumiri din partea șoferilor, dar și din partea cetățenilor. Problema este mai acută în Chișinău, unde locuitorii sunt afectați de parcările neregulamentare, iar șoferii trebuie să aștepte uneori ore întregi până vine agentul rutier pentru întocmirea procesului verbal și returnarea plăcuțelor de înmatriculare pentru a se deplasa mai departe", a remarcat Gamurari.

În acest sens ar putea fi nevoie de unele modificări legislative, subiectul urmând să fie analizat mai departe la Guvern și să fie soluționat.

CITEŞTE ŞI: Gămurari: Indiferent cum le place unora să numească limba pe care o vorbesc, să o folosească pentru a comunica, nu ca un motiv de dispute și polemici politice

La ședința săptămânală s-a discutat și despre includerea în Constituție a sintagmei de limbă română, un subiect dezbătut activ în ultima perioadă.

"Opiniile au fost diverse și nu există o poziție unică. Sunt colegi care susțin introducerea limbii române în Constituție, alții sunt împotrivă. În discursul său, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a spus că limba pe care o vorbește este româna și indiferent cum o numește fiecare, important este să o vorbească cât mai corect și frumos”, a punctat Vitalie Gamurari, precizând că a fost mandatat să comunice ca decizia PDM este de a lăsa reprezentanților săi libertate totală de decizie pe acest subiect.

CITEŞTE ŞI: Remanieri în Guvern până în 19 decembrie! Vlad Plahotniuc a anunțat că miniștrii care nu iau în serios problemele cetățenilor vor pleca

Un alt anunț important făcut de președintele PDM Vlad Plahotniuc în cadrul ședinței săptămânale ține de o apropiată remaniere a Guvernului, în baza evaluării activității miniștrilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt, președintele PDM împreună cu premierul au stabilit ca până la jumătatea lunii decembrie să fie finalizată evaluarea activității miniștrilor. Criteriul de bază al acestei evaluări este modul în care fiecare reprezentant PDM sau delegat de partid în instituțiile statului a reușit să-și sincronizeze agenda de lucru cu problemele semnalate de cetățeni și gradul de rezolvare a acestor probleme.

CITEŞTE ŞI: Gămurari: Ştirea precum că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în România, UN FALS GROSOLAN. E un început de campanie electorală în care sunt folosiţi criminali din puşcărie

În finalul briefingului, Vitalie Gamurari s-a referit la o nouă campanie de manipulare apărută ieri în presă, precum că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în România. El a ținut să accentueze că este un fals grosolan, iar președintele PDM nu este cercetat în România.

"Documentul prezentat ieri reprezintă o ordonanță veche de cercetare in rem, adică cercetarea faptelor semnalate și nu o cercetare a persoanei. Este vorba de o plângere penală înaintată de inculpatul Veaceslav Platon împotriva domnului Vlad Plahotniuc. De altfel, dacă cineva ar face o plângere penală mâine în România pe oricare dintre noi, organele de anchetă vor proceda la fel, vor declanșa urmărirea penală pentru a vedea dacă se confirmă sau nu denunțul făcut. Unele media prezintă situația ca ceva ieșit din comun, uitând să spună că este o procedură legală de verificare a unui denunț", a explicat Gamurari.

CITEŞTE ŞI: Procurorii DIICOT, România: Vlad Plahotniuc nu este pus sub acuzare în dosarul în care a fost făcut un denunț pe numele său

El a mai spus că Plahotniuc deține scrisori de la DIICOT și Parchetul de pe lângă Tribunalul București, datate cu lunile iunie și august 2017, deci mai recente decât documentul cu care se manipulează, prin care se confirmă oficial că el nu este vizat în vreun dosar penal.

Urmare a celor comunicate, purtătorul de cuvânt al PDM a recomandat instituțiilor media care au preluat acest fals să citească atent documentul și să consulte juriștii, dacă nu cunosc procedurile juridice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu