Pregătire specială de Jocurile Olimpice. Sportivii moldoveni vor pleca în cantonamente în Japonia

Japonezii dau o mână de ajutor sportivilor moldoveni care se pregătesc de Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Atleţii, judocanii, arcaşii, canotorii şi alţi sportivi vor efectua cantonamente în oraşele Tsuruoka şi Nishikawa. În acest sens, Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv din Republica Moldova şi primarii celor două localităţi au semnat un Memorandum de colaborare.

"În oraşul Tsuruoka sunt facilităţi sportive în stare excelentă pentru pregătirea arcaşilor, judocanilor şi altor sportivi moldoveni. Aceştia vor beneficia şi de hotel, unde vor locui timp de o lună", a spus primarul municipiu Tsuruoka, Osamu Minakawa.

"Ne dorim ca sportivii moldoveni să se pregătească împreună cu sportivii, studenţii şi liceenii din Japonia. Canotorii vor avea toate condiţiile necesare pentru antrenament", a menţionat primarul oraşul Nishikawa, Kazuhiro Ogawa.

La Jocurile Olimpice de anul viitor s-au calificat deja şapte sportivi moldoveni, care aşteaptă cu nerăbdare cantonamentele din Japonia.

"O să fie o încercare pentru noi. Trebuie să fim gata, pentru că condiţiile sunt diferite acolo. Fusul orar este diferit. E diferenţă mare de temperatură, umiditate. Aşa cum noi suntem în Europa, este foarte important să plecăm şi să vedem ce ne aşteaptă", a spus atleta, Zalina Petrivskaia.

"Este foarte important să plec acolo înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, deoarece voi avea posibilitatea să mă acomodez cu clima de acolo şi să fiu în formă pentru participarea la jocuri", a afirmat luptătoarea, Anastasia Nichita.

Judocanii şi arcaşii moldoveni au deja experienţa cantonamentelor în Japonia, dar preşedintele Comitetului Naţional Olimpic speră că tot mai mulţi sportivi vor beneficia de această oportunitate în cele nouă luni rămase până la Jocurile Olimpice.

"Suntem în colaborare cu federaţiile ca să vedem cine va solicita să folosească această practică şi vom negocia cu partea niponă pentru a crea aceste condiţii. Acum într-o regiune montană din Japonia, la altitudinea de 1.700 de metri se construieşte un bazin de înot, stadion pentru atleţi. Dorim să organizăm acolo stagii de pregătire de câteva săptămâni", a comunicat preşedintele CNOS din Republica Moldova, Nicolae Juravschi.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în perioada 24 iulie şi 9 august.

Lasă un comentariu