Predă limba română de 30 de ani şi este iubită de elevi. Elena Eremia din Colibaşi a câștigat premiul "Cel mai iubit dintre dascăli"

Embed:

Elena Eremia, profesoară de limba și literatură română de la liceul Vasile Alecsandri din satul Colibași, raionul Cahul, a avut parte de o surpriză de proporţii. În semn de recunoştinţă, discipolii ei au aplicat la concursul "Cel mai iubit dintre dascăli", organizat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss. Astfel, Elena Eremia a devenit al patrulea profesor care a câștigat acest premiu.

Deşi predă româna de 30 ani, Elena Eremia spune că nu s-a așteptat la acest titlu. Mai mult, dascălul a primit în dat un laptop din partea Fundaţiei Edelweiss.

"Știam că există așa un proiect, există concursul, dar nu m-am gândit că aș putea să beneficiez și eu de așa ceva. Când ai un laptop al tău personal este mai ușor să desfășori o lecție și mai cu seamă că modernismul de astăzi ne facem să fim într-un pas cu viața", a declarat Elena Eremia, profesoară de limbă și literatură română.

"Vă felicităm și noi, doamna Elena! La cât mai mulți discipoli frumoși și care să aprecieze pe deplin meritele dvs. pedagogice și tot ce faceți pentru ei", a spus Lidia Cucoş, directorul executiv al Fundației lui Vlad Plahotniuc Edelweiss.

Pentru elevi, Elena Eremia este un profesor modern și un exemplu demn de urmat.

"Ne este şi diriginte, ne este ca o mamă. De multe ori ni s-a întâmplat să o sun şi în afara lecţiilor şi dumneaei, chiar dacă era târziu sau cu familia, de fiecare dată era gata să ma ajute, să dea un sfat bun."

"Ea întotdeauna se gândeşte la noi, e pentru noi. Cum am spus şi în video, mereu ne surprinde cu câte o surpriză dulce, cu câte o felicitare."

Și administrația liceului apreciază munca profesoarei.

"Doamna Elena, cu certitudine vă zic, e o profesoară foarte bună. Are grad didactic unu, sper mai departe să meargă la superior, pentru că merită. Discipolii dumneaei sunt niște elevi care tot timpul au de zis numai cuvinte foarte bune și de laudă. Mă așteptam ca proiectul dat să ajungă pe la noi. Mulțumim domnului Vlad Plahotniuc", a spus directorul liceului Vasile Alecsandri din satul Colibași, Ana Grigoriţă.

În cadrul concursului "Cel mai iubit dintre dascăli", vor fi premiaţi zece profesori. Pentru a obţine acest premiu, elevii trebuie să trimită pe adresa Fundaţiei Edelweiss o scrisoare de recomandare şi un filmuleţ prin care să îşi arate recunoştinţa pentru un profesor.

Dosarele pot fi depuse până în data de 1 iunie 2018, iar lunar, va fi desemnat câte un câştigător.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu