Precizările Serviciului Vamal privind aglomerările de unități de transport din posturile vamale Palanca și Tudora

Urmare a postărilor din mediul online privind aglomerările de unități de transport, formate în dimineața zilei de astăzi la ieșirea din țară prin posturile vamale ”Palanca” și ”Tudora”, menționăm că acestea au fost cauzate de o defecțiune a sistemului informațional din gestiunea autorității vamale a Ucrainei.

Baza de date a omologilor ucraineni nu a fost funcțională în intervalul orelor 22:00 – 09:15, motiv pentru care aceștia au recurs la perfectarea în regim manual, fapt care, însă, presupune extinderea timpului de procesare. La postul comun de control ”Palanca”, aglomerările de vehicule au început a fi înregistrate în jurul orei 04:00, unele dintre autoturisme fiind redirecționate spre postul vamal ”Tudora”.

În tot acest interval, autoritățile au activat în regim intensiv pentru a accelera trecerea. Dacă la Palanca, într-o zi de sâmbătă sau duminică, în orele de vârf se procesează circa 65-75 de unități de transport (pe ambele sensuri), atunci, astăzi, între orele 04:00 și 10:00, în regim manual s-au perfectat 45 de autoturisme.

Conform informațiilor parvenite din teritoriu, valorile de trafic au început a descrește pe la ora 10:00, iar actualmente, se activează în regim normal, nefiind atestate cozi.

Amintim că, instituirea postului vamal temporar de la ”Palanca” a reprezentat o soluție a Serviciului Vamal pentru a nu închide complet punctul de trecere pe perioada reconstrucției capitale a acestuia. Darea în exploatare a noului punct comun de control ”Palanca” este preconizată pentru luna decembrie a anului curent.

Noua construcție va fi amplasată pe un teritoriu de 2,6 hectare, fapt ce va permite sporirea semnificativă a capacității de procesare. Atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire sunt prevăzute câte 2 piste pentru autoturisme, câte 2 pentru autocamioane și câte una pentru autocare.

Serviciul Vamal dezaprobă astfel de incidente, care creează inconveniențe călătorilor. În acest context, precizăm că, instituția menține dialogul cu omologii din Ucraina pentru a găsi soluții de remediere a problemelor survenite

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu