Precizările şefului ANRE privind constul REAL de producere a energiei electrice

Embed:

Conducerea Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică respinge acuzaţiile apărute în presă privind preţul de import exagerat al curentului electric. Directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, a declarat astăzi că, dimpotrivă, în ultimii ani, se atestă o scădere a acestuia.

"Avem un preț de import de 6,9 cenți din anul 2012 pentru Republica Moldova, vândută, reiterez aici, de la centrala electrică de la Kuciurgan, la direct operatorului Energocom. Din anul 2014 avem o scădere de preț până la 6,8 și sfârșind cu anul 2014, începutul lui 2015, avem o scădere a prețurilor până la 6,75 cenți pe kilowatt. Ne-a mirat foarte mult o analiză că costul unui kilowatt de energie costă 1,08 cenți", a zis Ciobanu.

Săptămâna aceasta, şi premierul Valeriu Streleţ a declarat că, pentru Moldova, este mai ieftin importul energiei electrice prin intermediari.

Anterior, în presă au apărut informaţii potrivit cărora preţul energiei electrice, furnizat de compania intermediară Energocapital, ar fi exagerat şi că i-ar asigura acestei firme venituri exagerate.

Pe aceeaşi temă