PRECIZĂRILE Ministerului Economiei privind invitaţia lui Rogozin în Moldova

Vicepremierul Octavian Calmîc a invitat la "Moldova Business Week 2017" demnitari de rang înalt din 39 de state. Iar în acest sens, reprezentanţii Serviciului Comunicare și Relații Publice al Ministerului Economiei și Infrastructurii vin cu următoarea precizare privind ultimele declarații ale vicepremierului rus, Dmitrii Rogozin, privind invitația adresată lui de către ministrul Calmîc de a vizita țara noastră în luna septembrie.

"La finele lunii iunie, în adresa demnitarilor de rang înalt din 39 de state (prim-viceprim-miniștri, viceprim-miniștri, miniștri, etc), responsabili de dezvoltarea economiilor țărilor pe care le reprezintă sau co-președinți ai comisiilor mixte pentru colaborare comercial-economică cu Republica Moldova, au fost expediate invitații de participare la Forumul *Moldova Business Week 2017*, care se va desfășura în perioada 2 – 6 octombrie curent, la Chișinău.

Toate invitațiile au fost semnate de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în calitate de președinte al Comitetului organizatoric al evenimentului și transmise prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene sau prin intermediul misiunilor diplomatice în străinătate. Scopul urmărit de organizatori este de a dezvolta relațiile comercial - economice ale Republicii Moldova cu statele partenere, Forumul "Moldova Business Week" reprezentând o platformă foarte bună pentru mediul de afaceri, structurile financiare, instituțiile de stat și private de a stabili noi relații de colaborare, de a promova exportul mărfurilor autohtone, precum și de a atrage noi proiecte investiționale în țară", se menţionează în comunicatul emis de reprezentanţii Ministerului Economiei.

"Moldova Business Week 2017" este un forum economic anual, care se desfășoară sub patronajul Organizației de Atragere a Investițiilor și de Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) și unde se obișnuiește invitarea oficialilor de rang înalt din diverse țări.

Anterior, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunţat că a acceptat invitaţia omologului său moldovean Octavian Calmic de a vizita Republica Moldova în luna septembrie, dar a precizat că are nevoie de garanţii de securitate şi privind traversarea spaţiului aerian, relatează site-ul agenţiei Tass.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu