Precizarea IGP referitoare la căutarea internațională a lui Ghenadie Brega: se eschivează de la ancheta penală (VIDEO)

Ghenadie Brega susţine că se află în căutare națională. Activistul spune că pe numele său a fost deschisă o cauză penală pentru huliganism. Incidentul a avut loc în data de 19 ianuarie.

 

Inspectoratul General al Poliției a venit cu precizări în acest caz: 

"Cetățeanul Gh. Brega are calitatea de învinuit pe cauză penală pornită în baza art. 287 alin.1Cod Penal al RM "Huliganism".

Precizăm, la 19 ianuarie 2017, cetățeanul Gh. Brega, în timp ce se afla în incinta preturii sectorului Centru, str. Bulgară, 43 mun. Chișinău a manifestat un comportament neadecvat și l-a agresat fizic pe vicepretorul instituției. Cauza se afla în investigare pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs și eventualele încadrări juridice.

Deoarece la nenumărate chemări prin citații formulate în conformitate cu legea, cetățeanul Gh. Brega nu s-a prezentat la organul de urmărire penală, a fost anunțat în căutare internațională. Aceasta este o măsură prevăzută de lege și este aplicată oricărui cetățean care refuză să dea curs citațiilor legale.

Totodată, subliniem că toate adresările care ne-au fost transmise de avocatul cetățeanului Gh. Brega, au fost examinate în termen cu înștiințarea ulterioară în scris a solicitantului", se arată în comunicatul emis de IGP. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu