PRĂPĂD ÎN ŢARĂ! Copaci doborâţi și acoperişuri distruse. Câte localităţi nu au curent electric la această oră

Embed:

Furtuna a făcut prăpăd în mai multe raioane din țară. Zeci de copaci au fost doborâţi, iar acoperişurile mai multor clădiri au fost distruse. 24 de localităţi din opt raioane rămân parţial fără curent electric.

Codul Galben de ploi şi vânt puternic, emis acum două zile de meteorologi, expiră în această seară.

Vântul puternic a provocat pagube de zeci de mii de lei în satul Buţeni, raionul Hânceşti. Furtuna a lăsat şase case fără acoperiş, iar mai mulţi copaci au fost doborâţi.

Şi acoperişul unei anexe a Bisericii Advenstiste din localitatea fost smuls de vânt.

"Această construcţie de alături de biserică a fost anul acesta construită. Toată construcţia aceasta ne-a costat 30 de mii de lei", a declarat prezviterul bisericii adventiste din satul Buţeni, Vasile Balaur. 

Vijelia a rupt mai multe fire electrice.

"Acum toată partea asta de sat nu lucrează telefoanele, televiziunea, internetul. Toţi se jeluie. Până diseară rezolvăm întrebarea", a garantat angajatul companiei de telecomunicaţii, Valentin Durbală.

Intemperiile au lăsat fără acoperiş Şcoala din satul Ţibirica, raionul Călăraşi. Aici, vântul a smuls 300 de metri de foi de ardezie.

"Acoperişul ăsta a fost făcut în 1993, iar scoala a fost data în exploatare în 1988. Din 1993 el a mai fost afectat de vânturi puternice, dar acum nu a mai rezistat", a spus primarul comunei Ţibirica, Iacob Proscurov.

Şi acoperişul grădiniţei din satul Bravicea a fost deteriorat. Autorităţile spun că au nevoie de aproape 60.000 de lei pentru reparaţii.

"În urma vântului puternic s-au luat vreo 60 de listuri de ardezie de la blocul de la intrare şi s-au spart 2 geamuri", a explicat directorul grădiniţei din Bravicea, Parascovia Vulpe. 

Furtuna a provocat pagube și în localitatea Țînțăreni din Anenii Noi, dar și în satele Ursoaia și Tănătari din raionul Căuşeni, unde acoperişurile a mai multor case au fost distruse, iar unele fire electrice au fost rupte.

În municipiul Bălţi, un copac smuls din rădăcini a căzut peste gardul cimitirului vechi.

Vântul puternic a doborât trei copaci şi fire de electricitate și pe traseul Bălţi-Soroca.

Alţi 35 de copaci au fost doborâţi de vânt în Capitală, iar trei maşini au fost avariate.

Pe strada Albişoara, furtuna a pus la pământ un panou publicitar. Panoul are o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi. Este din metal şi cântăreşte aproape jumătate de tonă.

La Tiraspol, câteva autoturisme au fost avariate de copacii care au căzut peste ele, iar circulaţia transportului public a fost sistată din cauza firelor de electricitate distruse.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu