PRĂPĂD în Grecia! O ploaie torenţială a inundat un oraş în apropiere de Atena. Cel puţin CINCI MORŢI (VIDEO)

Embed:

Vremea tot mai teribilă se insinuează în întreaga Europă, iar Grecia se confruntă deja cu inundații majore în zone din apropierea capitalei.

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața miercuri după o ploaie torențială produsă brusc în noaptea de marți, în urma căreia drumurile au fost inundate, iar locuitorii au rămas blocați în locuințe sau mașini, informează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Conform Brigăzii de Pompieri, cinci persoane — trei bărbați și două femei — au fost găsite decedate în clădiri sau în apropierea acestora, în Mandra, o așezare din apropierea Atenei.

Potrivit primelor informații, un bărbat și o femeie, ambii octogenari, au fost găsiți fără viață în subsolul caselor lor. Celelalte trei victime, o octogenară și doi bărbați, unul de cincizeci de ani și altul de 60 de ani, au fost descoperiți morți în fața locuințelor.

Ploile torențiale au afectat această zonă în noaptea de marți spre miercuri, inclusiv localitățile Mandra și Nea Peramos, la circa 30 de kilometri vest de Atena.

"Torente de noroi având un volum fără precedent încă mai curg în Mandra, situația este extrem de dificilă (...) trebuie să oprim mai întâi apa", a declarat miercuri dimineața la radio Skaď Yannis Vassiliou, viceprefect al zonei.

Potrivit imaginilor difuzate de mass-media locală, autovehiculele pluteau pe străzile inundate din așezările Mandra și Nea Peramos unde a fost declarată "stare de urgență".

Pompierii au primit peste 300 de apeluri pentru degajarea persoanelor rămase blocate, iar peste 120 de pompieri au fost desfășurați la fața locului.

''Practic, întregul oraș Nea Peramos a fost inundat'', a declarat miercuri dimineața la Antenna TV primarul localității Nea Peramos, Grigoris Stamoulis. ''Nu cred că am mai văzut vreodată aici o inundație asemănătoare'', a adăugat edilul.

Unii dintre locuitori au fost nevoiți să se urce în balcoanele și pe acoperișurile locuințelor, a precizat postul național de televiziune.

Marți, Grecia a declarat stare de urgență pe insula Symi după ce o furtună a măturat străzile, a împins mașinile în apă, a distrus locuințe și a întrerupt furnizarea alimentării cu electricitate și cu apă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu