Prăpăd în California. Peste 450 de clădiri din Los Angeles au fost făcute scrum

Embed:

Urgia din statul american California continuă. Incendiile au ajuns în Los Angeles şi au mistuit deja aproape 450 de clădiri. Alte câteva sute sunt în pericol, iar pompierii spun că nu reuşesc să facă faţă focarelor uriaşe.

Incendiile de vegetaţie din statul american California au cauzat pagube materiale de peste nouă miliarde de dolari. Acesta este cel mai mare prejudiciu cauzat de flăcări în istoria Statelor Unite.

În continuare cea mai gravă situaţie este înregistrată în oraşul Ventura. Oamenii spun că sunt înconjuraţi de flăcări.

"Am plecat marţi seara de acasă şi am rămas la fiul meu. Ne-am întors abia ieri. Sunt foarte îngrijorat de ceea ce ar putea să se întâmple", a declarat un locatar.

"În această dimineaţă, în spatele casei totul arăta ca un perete de foc. Credeam că totul va fi bine, dar flăcările s-au întors să ardă ceea ce nu au ars ieri", a spus un locuitor.

Sute de pompieri şi voluntari sprijiniţi de autospeciale şi aeronave sunt implicaţi în operaţiunile de stingere a flăcărilor. Intervenţia unui avion-cisternă a fost filmată de un rezident. Pompierii deversează o substanţa roşie care împiedică răspândirea flăcărilor. AMB

În octombrie, incendiile de vegetaţie din California s-au soldat cu 40 de decese.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu