PRANKERII RUŞI, O NOUĂ FARSĂ. Premierul Macedoniei de Nord a nimerit în capcană

Prankerii ruși Vovan și Lexus lovesc din nou. De această dată, victima lor ar fi fost premierul Macedoniei de Nord, Zoran Zaev. În perioada august 2018 - aprilie 2019, cei doi ar fi discutat cu oficialul de la Skopje din numele preşedintelui de atunci al Ucrainei, Petro Poroşenko, şi al secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

În una dintre discuţii, pretinsul Poroşenko i-ar fi propus lui Zaev să fie intermediar între biserica ortodoxă macedoneană şi patriarhul de Constantinopol, Bartolomeu, pentru a obţine independenţa de Patriarhia Moscovei. Prankerii ruşi i-ar fi spus premierului că pentru a primi Tomosul, Macedonia de Nord trebuie să ofere o donaţie.

"- Una dintre condiţii, în cazul meu, a fost să-i fac o donaţie patriarhului Bartolomeu. I-am donat o sută de mii de euro. Dacă veţi face la fel, veţi avea aceleaşi rezultate.
- Da. Foarte bine. Fără nicio problemă. E normal să fie aşa", discuție dintre Petro Poroșenko și Zoran Zaev.

Într-o altă conversaţie, crezând că i se adresa secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, Zoran Zaev spune că Moscova are mulţi spioni în regiune.

"- Cum credeţi că ar trebuie să arate cooperarea dintre NATO şi Macedonia?
- Domnule secretar general, acesta este scopul nostru principal şi facem tot ce e posibil pentru asta. După ce am ajuns la o înţelegere cu Grecia, suntem pregătiţi să începem o campanie pentru referendum. Aşteptăm să ne faceţi o vizită", discuție dintre Jens Stoltenberg și Zoran Zaev.

După ce discuţiile au fost făcute publice, social-democratul Zoran Zaev a prezentat scuze, dar a exclus posibilitatea demisionării, aşa cum îi cere opoziţia de dreapta. Cei doi prankeri ruşi nu se află la prima ispravă de acest fel. În lista lor de victime se numără oameni de artă, precum Elton John, sau politicieni, precum preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi fostul ministru de Externe britanic Boris Johnson. De farsele lui Vovan și Lexus nu au scăpat nici politicienii de la noi.

Fostul președinte Nicolae Timofti sau fostul ministru al Afacerilor Interne Dorin Recean au fost și ei păcăliți de cei doi prankeri.

Lasă un comentariu