Prăjituri crocante cu GÂNDACI la o patiserie din Ciocana. NEREGULILE GRAVE descoperite de ANSA (VIDEO)

Embed:

Produse cu termenul expirat, fără acte de provenienţă şi fără certificate igienice la o patiserie din sectorul Ciocana al Capitalei.

În urma unor percheziţii efectuate de poliţie şi ANSA, au fost descoperite 1.236 borcane cu vișine fără acte de proveniență și cu termenul expirat, 700 kg de prune uscate cu termenul de valabilitate expirat în anul 2017, 9 cutii cu aditivi alimentari expiraţi în anul 2011 și 2017, 717 torte cu data producerii modificată, 7 cutii cu prăjituri cu termenul de valabilitate expirat, băuturi alcoolice folosite în procesul de producere fără acte de proveniență și certificate igienice.

De asemenea au fost descoperite acte contabile şi facturi fiscale de achiziție cu date false, dar şi bani necontabilizaţi.

Mai mult, din imaginile video se văd cum pe jos umblă gândaci şi alte insecte care, în mod normal, nu ar trebui să existe în asemenea locuri. 

Toate produsele depistate au fost interzise spre producere și comercializare de către reprezentanții ANSA și polițiști, ca fiind periculoase pentru consumatori.

Totodată polițiștii verifică toate persoanele fizice și juridice implicate în schema ilicită de comercializare a produselor de patiserie în asortiment cu termenul de valabilitate modificat.

În acest caz au fost deschise două dosare penale pentru "producerea, transportarea, păstrarea, comercializarea mărfurilor periculoase pentru viața sau sănătatea consumatorului" şi pentru "confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false". 

Suspecţii riscă până la 250.000 de lei sau închisoare până la 5 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu