Prăbușirea blocului de la Otaci. Pompierii deblochează clădirile peste care a căzut construcția cu nouă etaje (FOTO/VIDEO)

Embed:

În prejma blocului avariat din oraşul Otaci, salvatorii şi pompierii efectuează lucrări de deblocare a construcţiilor auxiliare, peste care au căzut materialele constructive în urma surpării celor nouă etaje.

Peste 45 de angajaţi IGSU cu 12 unităţi de tehnică desfăşoară operaţiunea de evacuare a bunurilor materiale din garajele adiacente blocului.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI cu LUCRĂRILE DE INTERVENȚIE a pompierilor în urma prăbușirii blocului de la Otaci (VIDEO)

Totodată salvatorii întreprind acţiuni de defrişare a zonei pentru ca ulterior să fie posibilă întreprinderea acţiunilor de amploare. Zona avariată este strict securizată de organele de drept, pentru ca viaţa oamenilor să nu fie pusă în pericol. Potrivit IGSU, organele competente urmează să evalueze şi alate clădiri cu menire socială din oraşul Otaci, pentru a preveni o situaţie similară.

CITEȘTE ȘI: PRĂBUȘIREA BLOCULUI DE LA OTACI. A fost creată o CELULĂ DE CRIZĂ. Deciziile IGSU (VIDEO)

Situaţia la faţa locului este strict monitorizată de conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu.

Acţiunile de deblocare şi recuperare a bunurilor materiale vor fi întreprinse în urma deciziilor luate de responsabilii din cadrul Celulei de Criză desfăşurate la faţa locului.

CITEȘTE ȘI: NOAPTE DE COŞMAR la Otaci. Un bloc de locuit de nouă etaje s-a prăbușit. FILMUL EVENIMENTELOR

PUBLIKA.MD amintește că 36 de apartamente dintr-un bloc s-au prăbuşit în gol, sub privirile locatarilor din Otaci. Din fericire, victime nu au fost înregistrate, întrucât oamenii au fost evacuaţi cu doar câteva ore înainte de incident. 46 de persoane, printre care 11 copii, s-au adăpostit pe la rude şi în căminul unei şcoli din localitate.

Lasă un comentariu