PRĂBUȘIREA BLOCULUI DE LA OTACI. A fost creată o CELULĂ DE CRIZĂ. Deciziile IGSU (VIDEO)

Embed:

Astăzi la ora 7.20 minute a avut loc şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale la Otaci, în urma surpării unei scări a blocului de locuit cu nouă etaje de pe strada Prieteniei nr.153.

La şedinţă au participat reprezentanţii mai multor servicii, dar şi responsabili din cadrul autorităţilor publice. În cadrul şedinţei s-a luat decizia de a iniţia Celula de Criză pentru gestionarea acţiunilor.

Comisia a restricţionat accesul la construcţia avariată pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor. Zona va fi securizată de organele de drept, iar la faţa locului se va afla permanent ambulanţă medicală.

CITEȘTE ȘI: NOAPTE DE COŞMAR la Otaci. Un bloc de locuit de nouă etaje s-a prăbușit. FILMUL EVENIMENTELOR

Totodată la şedinţă a fost luată decizia de a defrişa zona din preajma construcţiei avariate pregătind trenul pentru demolare.

CITEȘTE ȘI: CLIPE DE GROAZĂ la Otaci. Un bloc de locuit de nouă etaje s-a prabusit sub ochii locuitorilor (VIDEO)

Potrivit informaţiei IGSU la faţa locului sunt dislocate 12 unităţi de tehnică şi 45 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Amintim că în seara zilei de 19 iunie, 46 de oameni, inclusiv 11 copii au fost evacuaţi de salvatori, preîntâmpinând o tragedie.

CITEȘTE ȘI: MOMENTUL în care blocul de la Otaci se PRĂBUȘEȘTE sub privirea locuitorilor

În urma surpării blocului de locuit nu au fost raportate victime. Patruzeci şi cinci de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului “Mihai Eminescu” din oraşul Otaci. Situaţia este monitorizată de IGSU.

CITEȘTE ȘI: PRIMELE DECLARAȚII ALE PRIMARULUI DE OTACI: Încă 10 minute și puteau fi victime omenești (VIDEO)

Lasă un comentariu