PRĂBUȘIREA BLOCULUI DE LA OTACI. 32 de salvatori lucrează în continuare

Astăzi, 25 iunie, a avut loc ședința Comisiei pentru Situații Excepționale la Otaci. La şedinţă a participat conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență reprezentată de general –maior Mihail Harabagiu, reprezentanții a mai multor servicii, responsabili din cadrul autorităţilor publice dar și specialiștii din cadrul companiei contractate care au oferit tehnica specializată pentru ulterioare lucrări de demolare a construcției.

În cadrul întrunirii a fost prezentat raportul cu privire la expertiza preventivă și starea tehnică a clădirii, dar și au fost discutate mai multe aspecte tehnice și juridice.

Totodată, a fost luată decezia de a crea comisia pentru estimarea prijudiciilor materiale sinistraților. Mai mult, pe parcursul zilei de azi salvatorii din cadrul IGSU au continuat lucrările de monitorizarea stabilității construcției, dar și a oscilațiilor în preajma clădirii avariate prin aplicarea senzorului cu laser. Angajații IGSU au început lucrările de deblocare și curățare a spațiului necesar în preajma blocului.

Astfel de lucrări sunt necesare pentru formarea platformei de lucru pentru două unități de tehnică grea asigurată de compania contractată.

În total la fața locului lucrează 32 de salvatori și trei unități de tehnică specială din cadrul IGSU. Potrivit informațiilor operative, toate bunurile necesare a sinistraților au fost evacuate și accesul în blocul neafectat a fost interzis.

Pompierii au asigurat securitatea tuturor persoanelor care s-au adresat pentru a prelua bunurile necesare.

Angajații IGSU și în continuare vor monitoriza situația asigurînd securitatea în preajma blocului afectat.

Lasă un comentariu