PPEM va iniţia discuţii cu reprezentanţii Coaliţiei de Guvernare. Declaraţia lui Iurie Leancă

Embed:

Partidul Popular European din Moldova va iniţia discuţii cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare pentru crearea unui parteneriat privind integrarea europeană. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul Național al PPEM, cu majoritate de voturi.

După şedinţă, liderul formaţiunii, Iurie Leancă, a declarat că negocierile cu majoritatea parlamentară vor începe săptămâna viitoare

Preşedintele PPEM, Iurie Leancă, a menţionat că parteneriatul cu majoritatea parlamentară a fost sugerat de oficialii europeni, care sunt gata să se implice mai mult în promovarea reformelor. 

"Vom negocia un acord aşa cum s-a propus la prima discuţie. Un acord care se va axa pe anumite priorităţi clare: reforma justiţiei, lupta împotriva corupţiei. Şi bineînţeles, e vorba de sectorul bancar, şi în mod special, cum recuperăm pagubele aduse sectorului bancar. Cum pedepsim pe cei care s-au făcut vinovaţi de acest lucru", a specificat liderul PPEM, Iurie Leancă.

Mai mult, Iurie Leancă a declarat că el este candidatul PPEM pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie.

"Eu am fost desemnat candidat din partea PPEM pentru funcţia de preşedinte al ţării. Pe această linie vom merge în continuare. Majoritatea colegilor îşi doreşte să avem propriul candidat. O altă opţiune noi nu am discutat", a menţionat, Iurie Leancă.

La mijlocul săptămânii, coaliţia majoritară a lansat o invitaţie la discuţii partidelor proeuropene din Parlament.

Reprezentanţii majorităţii parlamentare şi-au exprimat speranţa că, printr-o comunicare eficientă şi constructivă, s-ar putea identifica cele mai bune soluţii pentru modernizarea ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu