PPDA încă nu a decis pe cine va susţine la parlamentarele din Hînceşti. Slusari: Suntem într-o situaţie dificilă

Embed:
Fostul preşedinte al raionului Hînceşti, Grigore Cobzac, exclus recent din Partidul Acţiune şi Solidaritate, a depus astăzi actele de înregistrare pentru alegerile parlamentare noi de la Hînceşti. Sunt hotărât să obţin mandatul de deputat, chiar dacă decizia de a candida a fost iniţial una de protest, a scris Cobzac pe pagina sa de Facebook. Sprijinit de Partidul Unităţii Naţionale, el consideră că ideea unui candidat comun proeuropean nu este compromisă definitiv.

Pe de altă parte, în PPDA se discută despre susţinerea unui candidat la alegerile din circumscripţia Hînceşti.

"Cred că până în duminică, noi vom finaliza aceste consultări şi în foarte scurt timp, timpul ne presează, vom veni cu o poziţie oficială. Suntem într-o situaţie destul de dificilă. Grigore Cobzac a fost prima opţiune a Platformei "DA", chiar dacă el era pe atunci membru PAS", a menţionat Alexandru Slusari, preşedintele fracţiunii PPDA.

Slusari a recunoscut că soarta blocului "ACUM" este incertă şi a explicat că liderii PAS şi PPDA nu s-au întâlnit pentru a discuta subiectul doarece liderul PPDA, Andrei Năstase, este plecat. Şi liderul PAS încearcă să aibă o întâlnire cu fostul partener de coaliţie.

"Discutăm mai rar cu toate că eu de vreo două săptămâni tot încerc să-l prind să avem o discuţie, dânsul e ocupat, sper când revine, că e plecat din ţară, să discutăm", a declarat Maia Sandu, liderul PAS.

Vicepreşedintele PPDA lasă să se înţeleagă faptul că PAS ar fi de vină pentru disensiunile din blocul ACUM.

"Cunoaşteţi bine că nu noi am fost cei care am pledat pentru divizarea blocului "ACUM". Ca atare, dispariția blocului "ACUM" a fost constată atunci când au apărut două fracţiuni în Parlament, acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Consiliului Municipal Chişinău", a subliniat Slusari. 

Grigore Cobzac a decis să candideze independent în circumscripția Hînceşti, deşi partidul din care făcea parte, PAS, a înaintat-o pe Olesea Stamate. Ulterior, Cobzac şi şeful organizaţiei PAS Hînceşti, Marcel Petruşan, au fost anunţaţi pe e-mail că au fost excluşi din partid.
loading...

Lasă un comentariu