PPDA cere Guvernului să decreteze stare de urgență în economie

Embed:

Platforma Demnitate și Adevăr cere Guvernului să decreteze stare de urgență în economie, în contextul în care multe activități economice sunt oprite pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Formaţiunea politică scrie într-un comunicat că autoritățile ar trebui să elaboreze urgent un plan de măsuri pentru prevenirea unei crize cu falimente și concedieri în masă.

Potrivit PPDA, este timpul ca Guvernul să anunțe alocarea unor fonduri urgente de criză pentru a compensa pierderile mediului de afaceri, pierderi care vor crește rapid în scurt timp. Se cer și alte măsuri de sprijin pentru sectorul privat, cum ar fi creditarea directă a agenților economici din partea Guvernului cu dobânda zero.

PPDA consideră că Parlamentul are obligația să adopte cât mai urgent rectificări semnificative la Legea bugetului şi să renunţe la cheltuieli mai puțin importante, finanțând doar strictul necesar în sectorul public, achitarea salariilor și pensiilor.

Contactat telefonic de postul nostru de televiziune, vicepreședintele PPDA Alexandru Slusari a declarat că prioritatea numărul doi după salvarea sănătății și vieților oamenilor este salvarea veniturilor cetățenilor și a business-ului mic și mijlociu. 

"Indemnizațiile speciale pentru cei care sunt forțați să stea acasă. Măcar 50 la sută din salariile lor să fie achitate de către bugetul de stat. Creditarea directă a businessului din partea guvernului. E nevoie de amânarea plăților, impozitelor și nu doar a impozitelor pe venit că este o măsură sub minimul necesar", a spus  vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari.

Slusari consideră că Guvernul trebuie să obțină și ajutoare din partea partenerilor internaționali, mobilizându-și în acest scop toată capacitatea administrativă și politică. Consilierul prim-ministrului Vitalie Dragancea și reprezentanții pentru comunicare ai executivului nu ne-au răspuns la telefon pentru o reacţie, iar serviciul de presă al Ministerului Economiei ne-a spus că va veni mai târziu cu un comentariu.

loading...

Lasă un comentariu