PPDA cere demisia ministrului Agriculturii, Ion Perju

Embed:

Fracţiunea PPDA vrea "capul" ministrului Agriculturii, Ion Perju. Fotoliul acestuia se clatină cu atât mai tare, cu cât şi preşedintele Igor Dodon s-a arătat nemulţumit de tăierile ilicite de pădure. Cei de la PPDA au cerut demisia lui Perju, pe motiv că ministrul nu ar fi întreprins nimic pentru a-i apăra pe unii importatori de produse alimentare, care au un anumit termen de valabilitate. Perju neagă acuzaţiile şi spune că deputaţii sunt cei care trebuiau să intervină.

Potrivit vicepreşedintelui PPDA, Alexandru Slusari, din 22 februarie intră în vigoare legea cu privire la siguranţa alimentelor, care interzice importul unor mărfuri alimentare. Mai exact, este vorba despre cei care aduc marfă cu termen de valabilitate de până la 90 de zile, dacă a rămas mai puţin de 30 de zile din termen. Slusari spune că Perju trebuia să insiste ca deputaţii să modifice legea, pentru a-i ajuta pe importatori.

"Unde a fost ministrul Perju, dar unde a fost conducerea ANSA. Ministrul Perju, după acest lucru trebuie să plece repede. Demisia de onoare nu este pentru dânsul. Onoare este cuvânt străin aici", a spus vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari.

Deputatul spune că din cauza ministrului Agriculturii, pe piaţă ar putea să apa criză de anumite produse alimentare.

"Situaţia cu produsele alimentare poate influenţa preţurile. Sunt anumite tipuri de produse agroalimentare, care noi nu producem în Republica Moldova şi în situaţia în care ele de mâine nu pot fi importate putem să aşteptăm la creşterea preţurilor la deficit în ţară", a spus vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari.

Ion Perju spune că de fapt, deputaţii sunt cei care trebuiau să insiste pe modificarea în timp util a legii, astfel ca importatorii vizaţi să nu aibă de suferit.

"Cred că domnul Slusari trebuia să-şi bată capul ca această lege să fie modificată ceva timp mai înainte, dar nu să o facem noi acum în pripă. Nu poate să spună domnul Slusari că stau acum camioanele la vamă cu produse şi nu poate intra. Este o aberaţie"a spus ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju.

S-a luat de ministrul Ion Perju şi preşedintele Igor Dodon. Şeful statului l-a ameninţat cu demisia pentru că ar fi admis ca pădurile să fie tăiate iegal în stânga şi în dreapta, iar lemnul - vândut.

"Domnul Perju, nu o să faceţi regulă, o să zburaţi împreună cu şeful la Moldsilva, şeful acesta nou, care l-aţi pus acum. Dacă nu o să faceţi regulă, dacă nu opriţi tăierea pădurilor şi "bespridelul", care acolo vindeţi pe bani cash la dreapta şi la stânga lemnele, o să zburaţi împreună", a spus şeful statului, Igor Dodon.

Perju respinge acuzaţiile, dar spune că se va conforma unei eventuale demiteri.

"- Nu vindem noi lemne.
- De ce şeful statului susţine ...?
- Întrebaţi şeful statului...
- Ameninţă cu demisia dumneavoastră. Cum comentaţi?
- Este conducerea statului, care va lua o decizie.
- Şi dacă va decide să plecaţi din funcţie?
- Va decide, va decide, ce trebuie să vă răspund
- O să vă conformaţi?
- Nu poţi să nu te conformi", a spus ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju.

Coincidenţă sau nu, acum două zile, deputatul Andrian Candu a declarat că în urma unei înţelegeri între socialişti şi democraţi, în guvernul Chicu ar urma să fie schimbaţi cel puţin doi miniştri. Unul din aceştia ar fi chiar Ion Perju. În locul acestuia în fruntea Ministerului Agriculturii ar putea veni democratul Vasile Bîtca. Atât PSRM, cât şi PDM au negat că negociază crearea unei alianţe şi partajarea de funcţii.

loading...

Lasă un comentariu