PPDA cere anularea majorării tarifelor la călătoriile interurbane şi ameninţă cu demisii

Embed:

După mai bine de o săptămână de la scumpirea tarifelor pentru călătoriile cu transportul interurban, şi Partidul Platforma "DA" cere autorităţilor să renunţe la noile preţuri. PPDA spune că decizia a fost aprobată intenţionat în preajma sărbătorilor de iarnă şi în mare grabă. Deputaţii acestei formaţiuni ameninţă cu demisii, în cazul în care nu vor fi auziţi. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă. 

"Platforma Demnitate şi Adevăr cere Agenţiei Naţionale de Transport Auto, ANTA, să anuleze de urgenţă ordinul de majorare a tarifelor de transportatori al pasagerilor. Dacă ordinul de majorarea nu va fi anulat, Platforma "DA" va cere demisia ministrului Economiei în baza unei moţiuni simple formulate în Parlamentul ţării", a menţionat liderul PPDA, Andrei Năstase.

Andrei Năstase a mai declarat că tarifele pentru călătoriile interurbane ar putea fi majorate doar după ce transportatorii vor asigura confort pasagerilor şi doar după demonopolizarea ramurii. În replică la cele spuse de liderul PPDA, şeful Direcției relații internaționale și Protocol al ANTA, Ina Angheliuc, a declarat că Agenţia nu este responsabilă de acest domeniu.

Solicitat telefonic de postul nostru de televiziune, ministrul Economiei, Anatol Usatîi a menţionat că va veni mâine cu o reacţie, în cadrul unui briefing de presă.

La finele anului trecut, Ministerul Economei a majorat costul călătoriilor interurbane de la 48 la 60 de bani per kilometru.

În cazul mijloacelor de transport moderne, preţul călătoriei va fi majorat, în mai multe etape, până la 70 de bani per kilometru sau cu 22 de bani. 

Transportatorii oricum sunt nemulţumiţi şi susţin că vor cere ca tariful să fie majorat până la 92 de bani pentru un kilometru, atât cât au cerut iniţial. 

loading...

Lasă un comentariu