PPDA a pornit ofensiva împotriva lui Igor Dodon şi PSRM. Andrei Năstase cere procurorilor să iniţieze o cauză penală

Embed:

Andrei Năstase a cerut anularea ordonanţei procuraturii anticorupţie prin care a fost respinsă cererea de iniţiere a unui proces penal privind finanţarea ilegală din străinătate a PSRM şi tragerea la răspundere a preşedintelui Igor Dodon pentru trădare de patrie. 

Năstase a cerut dispunerea unei anchete complete pe faptele menţionate. 

Amintim că procuratura anticorupţie s-a autosesizat pe marginea imaginilor publicate de publika.md, în care șeful statului, Igor Dodon, îi spunea lui Vlad Plahotniuc că pentru întreținerea formațiunii rușii alocă lunar între 600 și 700 de mii de dolari.

Pe 8 iulie 2019, a fost emisă o ordonanță de refuz în pornirea unui dosar penal, deoarece "nu s-au confirmat careva acțiuni de finanțare ilegală a PSRM" după verificările efectuate drept urmare a apariției în public a înregistrării video a discuției dintre președintele Igor Dodon, fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, și fostul vicepreședinte la PDM Serghei Iaralov.

Andrei Năstase a declarat, astăzi, că imaginile video difuzate de Publika TV sunt veridice şi că urmează a fi examinate drept probe. 

Întrebat de ce a depus astăzi această solicitare şi nu atunci când se afla la guvernare, Andrei Năstase a răspuns că a respectat nişte proceduri şi rigorile legii. 

În cazul în care cererea sa nu va fi admisă, Andrei Năstase a spus că o va contesta în instanţă. În acelaşi timp, Năstase a nu a exclus şi organizarea unor proteste în stradă.   

CITEȘTE ȘI: PROBĂ VIDEO: Igor Dodon a insistat pe federalizarea Republicii Moldova

 

 

loading...

Lasă un comentariu