PPDA a propus un moratoriu asupra controlului de stat la întreprinderile micro, mici și mijlocii

Embed:

După ce timp de cinci luni cât s-au aflat la guvernare nu au propus nicio iniţiativă pentru susţinerea afacerilor mici şi mijlocii, fracţiunea PPDA, aflată acum în opoziţie, propune un moratoriu asupra controlului de stat la întreprinderile din acest sector. O iniţiativă în acest sens, similară celei din 2016 implementate de Guvernul Filip, va fi înregistrată la secretariatul Parlamentului. Anunţul a fost făcut de preşedintele fracţiunii PPDA, Alexandru Slusari.

"Statul nu-şi exercită decât funcţiile de control de stat asupra întreprinderilor, încasând amenzi şi penalităţi, în multe cazuri neargumentate juridic. Este necesitatea unui moratoriu asupra controlului de stat la întreprinderile micro, mici şi mijlocii pentru cel puţin un an bugetar", a menţionat Slusari.

Moratoriul se referă la controalele planificate și inopinate efectuate de instituţiile de stat, inclusiv cele fiscale. În domeniul vamal, moratoriul se aplică doar controalelor ulterioare efectuate conform prevederilor stabilite de Codul vamal. Moratoriul nu se aplică asupra controlului efectuat în cadrul unei urmăriri penale, dar şi în cazul instituţiilor precum Banca Națională a Moldovei, Curtea de Conturi a Republicii Moldova, Comisia Națională a Pieței Financiare în privința persoanelor fizice și juridice care desfășoară activitate de asigurare.

În 2016, Guvernul Filip a impus un moratoriu temporar asupra controlului de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu