Poveştile de amor ale liderilor Franţei. Implicaţi în scandaluri şi aventuri extraconjugale

Parisul este locul perfect pentru o idilă amoroasă.

De-a lungul anilor, presa internațională a dezvăluit cum iubesc liderii Franței și a scris despre escapadele învăluite în mister, care au provocat scandaluri sexuale.

În 2012, pe primele pagini ale ziarelor a fost președintele Nicolas Sarkozy, care a divorţat pentru o cântăreaţă.

Potrivit presei internaționale, interpreta bosniacă Tinka Milinovic ar fi fost Mărul discordiei, care a provocat divorţul lui Nicolas Sarkozy de cea de-a doua soție, Cecilia, în 2007.  

La scurt timp, Sarkozy și-a afișat fără reținere idila cu fotomodelul și interpreta Carla Bruni, cu care s-a căsătorit după trei luni.

Cei doi au o fetiță de șase ani, pe nume Giulia. După opt ani de căsnicie, Carla Bruni și Nicolas Sarkozy au divorțat.

Presa a scris că ambii ar fi avut câte o aventură extraconjugală.  Atunci Sarkozy a rugat jurnaliștii să fie discreți.

La capitolul infidelitate s-a remarcat și preşedintele François Hollande, care a preluat ştafeta de la Sarkozy.  Încă înainte de a ajunge la cârma Franţei, Hollande avea deja un trecut marcat de scandaluri şi idile amoroase.

Acesta s-a despărțit în 2007 de mama celor patru copii ai săi, Ségolène Royal, după 30 de ani de concubinaj.  

Separea lor a coincis cu apariţia zvonurilor conform cărora Hollande ar fi avut o aventură cu jurnalista Valérie Trierweiler. Câteva luni mai târziu, informațiile au fost confirmate chiar de Valérie într-un interviu.  

În 2014, presa de la Paris a dezvăluit că șeful statului are o relaţie cu actriţa Julie Gayet, care este cu 18 ani mai tânără.

Nici Jacques Chirac nu a scăpat de zvonurile răspândite de gurile rele. În timpul deplasărilor externe, acesta obișnuia să invite în apartamentul prezidențial, personalul feminin care îl însoțea.  

El avea și un toast preferat: "în numele cailor noștri, femeilor noastre și al celor care le călăresc“.  

Unul dintre cele mai răsunătoare scandaluri din viaţa amoroasă a unui preşedinte francez l-a vizat pe François Mitterrand. Presa a scos la iveală că politicianul avea o fiică secretă, din aventura extraconjugale pe care a avut-o timp de 14 ani cu Anne Pingeot.

În această perioadă, Mitterrand a întreţinut două familii în paralel. În ciuda scandalului, Anne şi fiica nelegitimă, Mazarine, au participat la funeraliile preşedintelui în 1996.

Tradiția francezilor de a consuma mult amor vine încă de pe vremea lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare, care a condus Franța din 1643.  

În timpul căsniciei cu Regina Maria Tereza a Austriei, el a avut cel puțin 75 de amante, iar trei dintre ele au fost recunoscute în mod deschis.

Henri al IV-lea a avut șase copii legitimi, iar 13 în afara căsniciei. La aproape 60 de ani, s-a îndrăgostit de tânăra  Charlotte de Montmorency, în vârstă de 15 ani. 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu