Povestea unui bătrân de 90 de ani care l-a impresionat pe premierul Pavel Filip. Ce i-a cerut prim-ministrului (FOTO)

Embed:

I-a scris premierului o scrisoare, prin care îl roagă să-l ajute să-şi vândă mierea pe care o produce. Alexei Gorea din satul Cubolta are 90 de ani, iar aproape trei decenii a fost dascăl la biserica din localitatea vecină. De la părinții lui, a moștenit trei familii de albine, iar acum în prisaca sa sunt peste 40 de stupi. Bătrânul spune că anul acesta a reușit să adune 500 de kilograme de miere, doar că nu are cui să o vândă.

Povestea bătrânelului l-a impresionat pe premierul Pavel Filip.

Despre ce este vorba aflaţi mai jos.

"Cu sufletul plin de bunătate și de credință în Dumnezeu, locuiește, în satul Cubolta din raionul Sîngerei, dascălul Alexei. 

Acum câteva zile am primit o scrisoare, în care dânsul mi-a descris, cu o pasiune cum rar mi-a fost dat să văd, meseria sa de crescător de albine. La cei 90 de ani ai săi, dascălul are acum o singură dorință: să doneze pentru construcția unei biserici tot ceea ce obține din vânzarea mierii strânse. Cum vârsta nu îi permite să se deplasaze la Chișinău, ne cere ajutor pentru îndeplinirea nobilului său scop.

Am fost impresionat de cuvintele sincere și de emoția transmisă. De aceea am căutat ajutor pentru acest om frumos. Și pentru că sunt înconjurat de oameni cu suflet mare, am și găsit soluții pentru dânsul. Ieri, șeful IGP, domnul Alexandru Pînzari, a fost să îl viziteze pe dascăl și să îi spună că s-a găsit deja un comerciant care se ocupă cu exportul de miere.

Dascălul Alexei ne-a transmis mulțumiri, neștiind că noi suntem cei care ar trebui să îi mulțumim lui pentru mărinimie și pentru că oamenii ca el sunt cei care ne dau încredere într-o lume mai bună", a menţionat premierul Pavel Filip pe pagina sa de facebook.

Oamenii din sat îl admiră pe Alexei Gorea pentru curajul său. Majoritatea sătenilor spun că n-ar fi îndrăznit să-i solicite ajutor premierului în asemenea chestiuni:

"Eu cred că omul e curajos dacă a avut așa o înțelepciune. Ca să ceri ajutor trebuie și singur să pornești ceva să faci".

"- N-am pățit niciodată așa probleme ca să scriem cuiva. - Dar dacă veți avea ocazia, veți cere ajutorul prim-ministrului? - Nu știu! Nu m-am gândit niciodată la așa ceva".

"El e bătrân, are nevoie de ajutor. Eu până când nu am nevoie de ajutor. Ne mai ajută copiii".

Banii câştigaţi din vânzarea mierii, bătrânul vrea să-i doneze unei biserici care a început să fie ridicată în orașul Bălți. Construcția a pornit acum patru ani, însă a fost stopată din lipsă de fonduri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu