Povestea unei banane care a ajuns să valoreze 120.000 de dolari (FOTO)

Embed:

O banană cumpărată de un artist de la o alimentară din Miami și lipită ulterior cu o banală bandă de adeziv pe un perete a ajuns să valoreze nu mai puțin de 120.000 de dolari după ce a fost scoasă la vânzare de galeria Art Basel Miami, informează CNN, citat de digi24.ro.

"Opera de artă sculpturală" e semnată de artistul Maurizio Cattelan și este intitulată "Comedian". Alte două astfel de banane lipite cu adeziv pe perete au fost deja vândute, conform unui site de artă.

Ultima banană rămasă din set ar putea ajunge să valoreze chiar și 150.000 de dolari.

"Banana reprezintă fix asta: o banană", declară artistul Cattelan.

Emmanuel Perrotin, fondatorul galeriei, a declarat că bananele sunt "simbolul comerţului global", precum şi "un mijloc umoristic răspândit".

Acesta a mai adăugat şi că intenţia artistului este să transforme obiecte de zi cu zi în elemente care să stârnească atât plăcere, cât şi critici.

De asemenea, potenţialii cumpărători ar trebui să ştie că nu există "instrucțiuni clare" despre ce e de făcut atunci când banana va începe să se descompună.

Maurizio Cattelan este un artist cunoscut pentru operele sale de artă controversate și neobişnuite. Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale este un vas de toaletă din aur de 18 carate, evaluat la suma de 6 milioane de dolari, care a fost furat în luna septembrie din Palatul Bleinheim din Londra.

Cinci persoane au fost arestate în legătură cu furtul operei de artă intitulate "America", dar lucrarea este încă, de negăsit, în ciuda recompensei oferite în schimbul recuperării sale.

loading...

Lasă un comentariu