Povestea tristă a unei lupoaice: A parcurs 14.000 de kilometri în căutarea dragostei

Lupoaica cunoscută sub numele de OR-54 a plecat de acasă, din Oregon, în căutarea unui partener, iar oamenii de știință i-au urmărit traseul în permanență, până săptămâna trecută, când a murit, scrie a1.ro.

Călătoria a început în ianuarie 2018, după ce lupoaica de culoare gri și-a părăsit haita, pentru a-și găsi "jumătatea". Lupoaica a călătorit 14.000 de kilometri prin munți, pășuni și s-a hrănit vânând singura din când în când, timp de doi ani.

Oamenii de știință care au urmărit-o pe tot traseul cu emițătorul instalat în zgardă, au botezat-o OR-54.

În tot acest timp, lupoaica s-a întors de două ori acasă, dar nu a stat prea mult. Glumind, oamenii de știință au spus că s-a dus la părinți ca să se plângă că nu are noroc în dragoste.

Toamna trecută a trecut linia statului în Nevada. În tot acest timp, lupoaica a parcurs, în medie, 20 de kilometri pe zi, în căutarea unui partener.

Plecarea de acasă este un lucru normal pentru un lup tânăr, spune Amaroq Weiss, biolog.

"Când lupii ajung la vârsta de un an și jumătate sau doi, pleacă din haită pentru a-și căuta parteneri și un teritoriu al lor", spune Weiss.

Povestea tinerei lupoaice s-a încheiat trist săptămâna trecută, când a fost găsită moartă în Shasta.

Angajații Departamentului pentru animale sălbatice din California vor face o necropsie pentru a determina cauza morții ei, avea doar trei ani.

Această specie amenințată de dispariție este protejată de lege. În ultimul timp s-au făcut eforturi mari pentru creșterea numărului de exemplare, însă efectivele au rămas la un nivel scăzut. Spre exemplu, în California trăiesc doar aproximativ 20 de lupi gri.

loading...

Lasă un comentariu