Povestea soţilor Kaczynski: Pe ei i-a unit dragostea pentru democraţie

Embed:

Care sunt cele mai importante lucruri care au unit cuplul prezidenţial în cei peste 32 de ani de căsnicie? Dragostea reciprocă, fiica şi singurul copil, patriotismul, sensibilitatea faţă de oamenii aflaţi în suferinţă, respectul pentru istorie şi părinţi, dragostea pentru animale, pasiunea pentru artă dar nu în ultimul rând dragostea pentru democraţie…

Atunci când s-au cunoscut, în anul 1976, Maria, economist de profesie, probabil nu s-a gândit nicio clipă că tânărul, cu şapte ani mai mic decât ea, dar foarte ambiţios, o va face Prima Doamnă a Poloniei. S-au întâlnit în oraşul Gdansk, nordul Poloniei, acolo unde Maria lucra de 10 ani la Institutul Maritim, iar proaspătul absolvent de drept a fost trimis să profeseze. S-a îndrăgostit de el pentru că lupta pentru aceleaşi cauze ca şi ea, era tânăr, dar avea aşteptări mari de la viitor. După doi ani, s-au căsătorit.

În acea perioadă, Lech lupta înverşunat împotriva comunismului din Polonia. În 1980, în familia Kaczynski se naşte primul şi unicul copil, o fetiăe pe care au numit-o Marta. În lupta pentru democraţie, Lech Kaczynski a fost întotdeauna susţinut de către soţie. Înverşunarea şi poziţia fermă anticomunistă l-au costat pe fostul preşedinte un an de închisoare, alături de alte mii de militanţi din Solidaritatea. Dragostea pentru democraţie i-a unit. Din dragoste pentru istoria poporului polonez au murit în drum spre comemorarea victimelor de la Katyn. În urma lor au lăsat familii îndurerate o ţară fără lider, o lumea întreagă în doliu.

Lasă un comentariu