Povestea monstrului din România i-a sensibilizat şi pe moldoveni. Ei au adus lumânări şi pancarte la Ambasada României

Embed:
Povestea monstrului din România i-a sensibilizat şi pe moldoveni. În faţa ambasadei române la Chişinău, oamenii au participat la un miting în semn de solidaritate cu miile de români ieşiţi în stradă pentru a protesta faţă de incompetenţa autorităţilor din ţara vecină. Evenimentul de la Chişinău a adunat în mare parte femei, care şi-au luat cu ele şi copiii.

"Eu am crezut că doar în filmele criminalistice sunt maniaci şi psihopaţi de felul acesta. Rolul poliţiştilor şi tuturor instituţiilor care ne asigure o siguranţă a vieţii este de urgenţă să facă tot posibilul ca să nu eziteze, promt să acţioneze."

Participanţii spun că dincolo de faptul că autorităţile române nu au reuşit să salveze viaţa fetei, şi în secolul 21 femeile sunt în continuare victimele violenţei.

"Tragedia care s-a întâmplat în Caracal este ceva reprezentativ pentru zona în care trăim şi dincolo de faptul că e o mare tragedie pentru familie, este o tragedie pentru toate femeile. Inacţiunea poliţiei a avut o legătură directă cu atitudinea faţă de femei."

"De multe ori nu nu se ia în serios violenţa faţă de femei, violenţa în bază de gen, nu se ia în serios sexismul, stereotipurile şi prejudecăţile, dar asta tot este o piramidă care la un moment dat se leagă şi ajungem la cazuri tragice."

Organizatorii manifestaţiei cred că femeile încă se tem să vorbească deschis despre problemele lor.

"Eu cred că există o problemă că ne temem sau avem o rezervă să ieşim în public, să avem o reacţie sau o atitudine publică. Oricum cred că lucrurile încet, încet se schimbă. Este mai greu pentru femei să se solidarizeze şi să iasă în public, pentru că de-a lungul timpului am fost învăţate să ne cunoaştem locul", a spus VERONICA TELEUCĂ, coordonator al Coaliției Naționale ”Viața fără Violență în Familie”.

Evenimentul a fost organizat de Coaliția Națională ”Viața fără Violență în Familie”, o platformă de promovare a drepturilor femeilor și copiilor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu