Povestea medicului care s-a îndrăgostit de o pacientă muribundă

Un medic supranumit "cel mai excentric romantic" al tuturor tuturor timpurilor demonstrează că dragostea adevărată nu moare niciodată. El rămâne unul dintre cei mai ciudați oameni din istorie, iar lumea vorbește și astăzi despre faptele sale.

Era anul 1927, când Carl Tanzler, un fost imigrant german căsătorit și cu două fiice, acceptă un job de medic radiolog în cadrul unui spital din Key West, Florida. Atunci a fost și momentul în care a decis să își ia numele de Contele Carl von Cosel, scrie unica.ro.

În 1931, medicul radiolog s-a îndrăgostit nebunește de o pacientă muribundă cu origini cubaneze, pe nume Maria Elena Milagro. Nu a mai contat că tânăra suferea de tuberculoză sau că avea jumătate din vârsta lui și a început o relație cu Maria Elena. Chiar dacă era trecut de 50 de ani și era căsătorit, pacienta muribundă a devenit, peste noapte, pasiunea lui "exotică".

În scurt timp, Carl a început să îi cumpere dragostea cu medicamente, bijuterii, parfumuri și haine scumpe. Mai mult, îndrăgostit peste cap, a instalat un laborator radiologic chiar în casa tinerei, pentru a o putea trata cât mai bine.

Însă în ciuda eforturilor disperate ale medicului de a o salva, Maria Elena și-a găsit sfârșitul. Boala era prea agresivă, iat trupul ei firav a cedat.

Devastat, Carl a cerut aprobarea familiei fetei pentru a se ocupa de înmormântarea ei și i-a cumpărat un mausoleu. Doar că Maria Elena a stat pentru o scurtă perioadă de timp în acel mausoleu. Fără ca familia tinerei să știe, Carl Tanzler i-a recuperat corpul din mausoleu și a luat-o acasă. Folosindu-și cunoștințele medicale, acesta a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a-i "conserva" cât mai bine trupul iubitei decedate. I-a cumpărat chiar și cele mai scumpe haine, bijuterii și parfumuri și a împodobit-o cum s-a priceput mai bine, după moda vremii.

Acest stil domestic bizar a trecut neobservat timp de șapte ani. Totul decurgea bine până când oamenii, în mod inevitabil, au început să își pună niște întrebări după ce au observat obiceiul lui Carl de a cumpăra haine pentru femei cu regularitate, absența lui de la mausoleu și mărturia unui vecin care l-a văzut pe bărbat prin perdea dansând cu ceea ce părea a fi o păpușă uriașă.

Într-un final, medicul a fost arestat pentru profanare de morminte și deținere ilegală de cadavre, iar procesul lui a fost intens mediatizat la acea vreme. Oamenii îl priveau cu milă ți nu găseau nimic de reproșat în comportamentul acestuia, mulți dintr ei căzând de acord că Contele Carl von Cosel era doar "un biet îndrăgostit excentric".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu