Povestea lui Marin Pânzaru, creatorul celui mai original Pom de Crăciun din Moldova

Embed:

Pomul de Crăciun improvizat din ciocleji i-a adus faimă peste noapte bărbatului din Heciul Vechi, raionul Sângerei. Reporterul nostru a mers la el acasă și a aflat că așa-zisul "brad" nu este singurul lucru cu care se mândrește. El are curtea plină cu obiecte cioplite în lemn. Bărbatul spune că această pasiune îi aduce și un venit.

CITEŞTE ŞI: Ingeniozitatea n-are limită! Unde a fost inaugurat CEL MAI ORIGINAL Pom de Crăciun din Moldova  

Marin Pânzaru din satul Heciul Vechi este medic veterinar. În afara orelor de lucru tânărul cioplește în lemn. Meșterul are chiar și o pagină web unde își promovează lucrările.

"Lemnăria acesta în stil rustic este un hobby care îmi aduce și un pic de venit. Chiar dacă vin acasă oboist acasa mă odihnesc cioplind in lemn.Mă simt de parca aș fi dormit jumătate de noapte", a declarat locuitorul satului Heciul Vechi, Marin Pânzaru. 

Marin Pânzaru mai are are o pasiune pentru păsările decorative. El are acasă fazani, porumbei și păuni.

"Aici am păuni indieni, am o familie compusă dintr-un mascul și două femele. Aceștea sunt puii lor", a declarat Marin Pânzaru. 

Ideea de a face un pom de Crăciun din ciocleji o are de mai mult timp. Anul acesta a reușit să clădească din coceni de porumb o glugă cu înălțimea de zece metri.

"Am pus ce am găsit prin ogradă, și papuci, și cd-uri vechi. Copiii au făcut până și niște lănțișoare din hârtie colorată. Steaua un prieten mi-a făcut-o din sârmă a împletito. L-am pus becușoare", a mărturisit gospodarul. 

Pomul de Crăciun a fost inaugurat în prima zi de iarnă, odată cu cel din centrul Capitalei. La eveniment au fost chemaţi toţi vecinii.

"La deschidere a fost jumătate de sat aici. Nici nu ne-am așteptat. Am făcut cartofi pe disc, am fiert vin. S-au oferit mulți oameni să ne dea ciocleji pentru văcuță pentru ca să nu-l stricăm bradul, să-l putem ține până la Anul Nou", a spus Tamara Pânzaru. 

Vecinii recunosc că Marin a reușit să-i uimească și de acestă dată cu ingeniozitatea sa.

După Revelion, bradul din ciocleji va servi drept hrană pentru animale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu