Povestea emoționantă! S-a născut fără brațe, dar acum e campion la înot

Ismail Zulfic are 6 ani, locuiește în Bosnia și s-a născut fără brațe și cu un picior deformat. Pentru a se descurca cu sarcinile de zi cu zi, băiatul se folosește în special de spate, motiv pentru care are nevoie de terapie.

A devenit celebru după ce a apărut într-un videoclip inspirațional care îl arată înotând într-o piscină olimpică.

Mama lui Ismail Zulfic a povestit că a avut o sarcină normală, medicii nereușind s-o avertizeze despre handicapul fiului ei.

"Medicii mi-au spus că nu am suficient lichid amiotic, însă mi-au spus că nu există motiv de îngrijorare. Doar după ce am născut și am văzut asistenta care îl îmbăia ținându-l de picioare mi-am dat seama că nu are brațe," își amintește Elmina Zulfic, citată de The Mirror, citat de digi24.ro.

Mama copilului spune că a avut un șoc când a descoperit handicapul fiului și că a întâmpinat numeroase probleme în creșterea lui, fiind refuzat de grădinițe.

În ciuda dizabilităților, Ismail a învățat să se folosească de spate și de picioare pentru a desfășura activitățile de zi cu zi, iar în prezent poate să scrie cu picioarele și chiar să se joace la calculator, ca un copil normal.

Anul trecut, Ismail a devenit membru al unui club de înot pentru copii cu nevoi speciale și, după luni de muncă, poate să sară și să înoate o lungime de bazin olimpic fără ajutor.

"La început, Ismail a refuzat să intre în bazin și a plâns, însă au fost reacții normale," a spus Almir Malicbegovic, antrenorul lui Ismail. „A durat ceva timp până a acceptat să intre în piscină, însă, după ce a intrat, nu a mai vrut să plece,” a adăugat Malicbegovic.

La un an după, Ismail câștiga prima medalie la o competiție de înot.

Lasă un comentariu