Povestea emoţionantă a unui cuplu: I-a întâlnit boala, îi menţine DRAGOSTEA

Embed:

Dragostea îi ajută în fiecare zi să învingă boala mai uşor şi să ducă o viaţă normală. Vorbim despre soţii Ion şi Ana Ciobanu care suferă de insuficienţă renală.

Cei doi au făcut cunoştinţă pe holurile spitalului acum 10 ani, în timpul unui tratament de rutină. Cei doi au învăţat să se sprijine şi să nu se lase doborâţi de boala necruţătoare.

Îndrăgostiţii sunt optimişti şi speră că va veni şi ziua când vor reuşi să-şi facă transplant de rinichi.  

Ion şi Ana Ciobanu au fost găsiţi şi astăzi la Centrul de dializă, unde vin de trei ori pe săptămână. S-au întâlnit la spital în timpul tratamentului şi şi-au dat seama că sunt făcuţi unul pentru celălalt.

"Eram prieteni, doar ca pacienţi. A încercat să mă petreacă până la microbuz, până acasă. Într-o seară l-am întrebat direct: ce vrei tu? Şi el a spus că îşi doreşte o relaţie serioasă", a spus Ana.

"Era greu, mai ales iarna era frig, trebuia să aştepţi transportul. Ieşeam pe la opt seara de la spital, nu mai mergeam acasă, dormeam la spital", povesteşte Ion.

La scurt timp au jucat şi nunta: 

"Am avut şi un dans special pregătit. A fost greu să facem lecţiile de dans, hemoglobina era joasă, profesorul a avut multă răbdare cu noi, oboseam repede.

Ion suferă de insuficienţă renală de la vârsta de trei ani. El spune că datorită soţiei învinge mai uşor boala: "Sunt fericit pentru că am găsit aşa soţie. Sunt foarte fericit. Câteodată nici nu-mi aduc aminte că sunt bolnav."

Cei doi soți luptă în fiecare zi să-și facă viața mai frumoasă. Pentru a scăpa de dializă, tinerii trebuie să-şi facă un transplant de rinichi. Intervenţia chirurgicală nu este însă posibilă, deoarece pacienţii mai suferă şi de hepatită.

"Pacienţii infectaţi cu hepatita virala cronica C fac tratament doar sub presor, care diminuează imunitatea, riscă activizarea infecţiei hepatice. Aceste persoane sunt supuse transplantului, numai după tratamentul reuşit al hepatitei virale", a explicat Petru Celoida, directorul Centrului medical. 

90 la sută dintre pacienţii care suferă de insuficienţă renală au hepatita 1B. În total, în Republica Moldova sunt aproximativ 470 de pacienţi care fac dializă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu