"Ivan a plecat astăzi într-o lume mai bună. Este imposibil de acceptat acest lucru sau să fim pregătiţi pentru aşa ceva", se arată în postare distribuită de zeci de mii de oameni.

Băiatul, care locuia în oraşul Severodvinsk din Rusia, a intrat în comă în luna mai a anului trecut în urma unui episod extrem de violent.

Tânărul se afla în apartamentul în care locuia cu mama sa, în timpul unei petreceri la care femeia chemase mai mulţi prieteni.

Printre cei invitaţi se afla şi un vecin care fusese condamnat la închisoare pentru crimă şi care fusese eliberat între timp, notează RT.com, citează observator.tv.

După ce au consumat mai multe sticle cu alcool, mama băiatului şi vecinul criminal s-au luat la ceartă.

Când l-a văzut pe vecin înarmat cu un cuţit şi o ganteră, Ivan a intervenit pentru a-şi salva mama de la o moarte sigură.

Femeia a scăpat cu viaţă, însă băiatul a fost lovit în cap, de mai multe ori, cu gantera, iar loviturile au fost atât de puternice încât medicii au fost nevoiţi să taie mai multe bucăţi din scalpul tânărului.

Criminalul a fost condamnat la 14 ani de închisoare, însă Ivan a intrat într-o comă din care nu a mai ieşit niciodată.

Trist este faptul că, deşi i-a salvat viaţa, femeia nu şi-a vizitat fiul la spital decât după ce povestea lui a apărut într-o emisiune pe postul naţional de televiziune.