Povestea din spatele cortinei: Cum prind viaţă personajele din teatrul de păpuşi

Embed:

Vacanţa de vară a început, iar copii vor avea mai mult timp liber pentru a-l petrece după bunul plac. Cu acest prilej, teatrele de păpuşi din Capitală pregătesc spectacole pentru cei mici.

Puțini dintre noi știu însă câți oameni stau în spatele unei piese și de câtă muncă e nevoie pentru ca picii să se poată bucura văzând chipurile hazlii ale personajelor din poveştile preferate.

Totul începe în atelierul unui sculptor, pentru că, anume acolo se nasc personajele din teatrul de păpuşi.

"Din fețele care ți se întipăresc în minte, pe care le vezi în troleibuz, pe stradă, memorăm câte ceva şi apoi, vezi că întâmplător, personajul seamănă cu regizorul sau cu o persoană pe care o cunoşti", a spus sculptorul Galina Molotov.

După ce capătă formă, păpuşile din stofă, lut, lemn sau hârtie merg în atelierele de pictură și croitorie. Acolo, prind culoare, sunt machiate, costumate și devin adevărate personaje de poveste.

"Trebuie multă atenție și răbdare, pentru că totul este mic și trebuie lucrat foarte minuțios ca să arate bine. Copiii când se apropie e bine să vadă o rochiță adevărată", a spus croitoreasa Olga Arcatova.

După zeci de ore petrecute în ateliere, apar una câte una pe scenă, iar actorii, prin jocul și imaginația lor, le dau viață:

"Tot ceea ce avem noi ca actor în viață, cumva punem în această cârpă, în această păpușă și o înviem."

La sfârșitul fiecărei stagiuni, păpușile sunt reparate. Durata lor de viaţă variază între 10 şi 15 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu