Poveste sfâşietoare: O călugăriţă, salvată de "un înger" după cutremurul devastator din Italia

Imaginile cutremurului din Italia au făcut, zilele acestea, înconjurul lumii. O fotografie cu o călugăriţă rănită a devenit însă o "emblemă" a tragediei în care şi-au pierdut viaţa sute de oameni.

Marjana Lleshi are 35 de ani şi este albaneză. În noaptea în care seismul a devastat oraşul Amatrice se afla la mănăstirea Don Minozzi, unde venise în vizită pentru a le ajuta pe celelalte călugăriţe să îngrijească nişte bătrâni.

După ce cutremurul a lovit, s-a trezit acoperită de praf şi sânge. A încercat să iasă singură printre zidurile prăbuşite, dar, nereuşind, a căzut pradă deznădejdii, scrie realitatea.net.

"Când am început să-mi pierd speranţa că voi fi salvată, m-am resemnat şi am început să le trimit SMS-uri prietenilor, spunându-le să se roage pentru mine şi pentru sufletul meu şi să le spun adio pentru totdeauna. Familiei mele nu i-am putut trimite un astfel de mesaj, pentru că m-am temut că tata va suferi un şoc emoţional şi va muri dacă va auzi aşa ceva", a povestit ea.

Călugăriţa a fost salvată însă, în cele din urmă, de un tânăr, pe care l-a numit "un înger".

 "Am auzit o voce care m-a strigat: 'soră Marjana, soră Marjana", a spus ea.

Aşezată pe asfalt, cu telefonul în mână, Marjana a început să-i trimită mesaje pentru a anunţa că a supravieţuit, totuşi. Acela a fost şi momentul imortalizat de un fotograf.

Călugăriţa a primit îngrijiri medicale, iar acum s-a întors acasă, în Albania.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu