Poveste de succes: A devenit femeie de afaceri la 22 de ani

Embed:

La doar 22 de ani, a reuşit să pună pe picioare o afacere profitabilă. Este vorba despre o tânără din satul Ustia, raionul Dubăsari, care a deschis un atelier de croitorie în localitate. Femeia de afaceri este mândră de succesul ei, iar angajații sunt bucuroși că au un loc de muncă în satul natal.

La doar un an de la deschiderea afacerii, în atelierul Marinei Andreev au fost cusute mii de salopete, care sunt livrate unei companii din Chişinău. Succesul Marinei se datorează unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

"Cu ajutorul grantului pe care l-am primit am cumpărat utilajul necesar pentru cusut, mobilă necesară pentru cusut. Inițial mi-a fost greu cu cadrul legal, cu documentele. Probabil fiindcă sunt prea tânără, nu am prea multă experiență", se destăinuie tânăra antreprenoare. 

Chiar dacă este la început de cale, femeia are şi un mesaj pentru cei care au idei de afaceri: "Dacă se apucă de un proiect să nu se gândească că eu nu voi câștiga. Să ia în serios chestia asta, fiindcă la mine a fost o glumă. Să se gândească dacă câștigă ce fac."

Pe lângă creditul nerambursabil primit în cadrul proiectului, Marina Andreev beneficiază și de un program de instruire, iar părinții îi acordă tot sprijinul necesar.

"Sunt bucuroasă și mândră de ce a făcut ea. S-a străduit foarte mult, a întâlnit greutăți. O susținem în tot ce a făcut și ce va face în continuare". 

Cei 15 angajați ai tinerei femei de afaceri sunt mulţumiţi că au un loc de muncă în sat şi nu sunt nevoiţi să plece în străinătate:

"Sunt foarte mulțumită, am fost peste hotare, am venit înapoi, iar aveam gândul să plec fiindcă nu-mi găseam un loc stabil la noi în sat. Acum sunt lângă copii, acasă."

"Suntem mulțumiți că s-a aranjat așa lucru bun. Suntem aproape de casă, aproape de copii de nepoței."

De programul "Susținerea măsurilor de promovare a încrederii” au beneficiat alți nouă tineri din zona de securitate, care au primit subvenţii de până la 15 mii de dolari și consultanță pentru inițierea afacerii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu