Poveste de iarnă la Castelul Mimi. Un târg de Crăciun a fost deschis în curtea vinăriei

Embed:

Farmecul sărbătorilor de iarnă poate fi simţit nu doar în oraşele mari, dar şi departe de aglomeraţie. De Crăciun şi Revelion, toţi doritorii pot vizita şi vinăriile din ţară, care au început deja amenajarea teritoriului.

Sute de beculețe și decorațiuni au fost instalate şi în curtea castelului de la Bulboaca. Acolo vizitatorii pot savura din bucatele tradiționale, vinul fiert și pot cumpăra diverse cadouri pentru cei dragi de la târgul de Crăciun.

Primii oaspeți ai castelului au rămas impresionați de atmosfera de basm și spun că vor mai reveni.

În curtea castelului au fost instalate și patru căsuțe din lemn unde bucătarii vor găti în fața vizitatorilor.

"Veți putea savura din bucatele noastre tradiționale cârnăciori de casă, plăcinte, sarmale, babă neagră, vin, izvar", a spus ghidul turistic, Nina Rusu.

După ce vor mânca pe săturate și gusta din izvarul pregătit de organizatori, oamenii vor putea face cunoștință cu lucrările celor mai iscusiți meșteri populari din țară.

Aici avem un exemplu de cadou foarte drăgut. Cu o sticluță de vin, scorțișoară. O cană pentru ceaiul cu scorțișoară și ca să ne mai îndulcim ceișorul un biscuit în tematica sărbătorilor de Crăciun", a spus ghidul turistic, Cristian Gafin.

"Lângă mine vedeți bradul "Dobroie serdțe" care copii de la centrul de reabilitare din Chișinău au scris câte o dorință. Mirian a scris o poezie și își dorește un cadou. Invităm oaspeții noștri să îndeplinească dorințele acestor copii", a spus directorul castelului, Cristina Frolov.

Astăzi la Bulboaca a fost prezent și Moș Crăciun care a venit cu desaga plină de cadouri.

Petru accesul pe teritoriul castelului, adulții vor plăti câte 100 de lei, iar copii de până la 14 ani au acces gratuit. Oaspeții pot admira decorațiunile de sărbători până în data de opt ianuarie.

Pe aceeaşi temă