Potrivit testelor de laborator, nu există nicio legătură între bacteria E.coli şi legumele infectate

Embed:

Între legume şi infecţia generată de bacteria E.coli nu există nicio legătură. Sunt rezultatele unor teste de laborator efectuate în Europa. Totodată, premierul rus, Vladimir Putin, a declarat că Rusia nu va anula interdicţia impusă fructelor şi legumelor din Europa de teamă de a nu-şi otrăvi populaţia.

Reprezentanţii laboratorului european de referinţă pentru bacteria E.coli subliniază că frica legată de consumul de legume şi sursa infecţiei este nejustificată. Castraveţii contaminaţi au fost supuşi unor teste de laborator, care au arătat că legumele sunt inofensive.

Pentru a preveni infectarea, este suficient ca legumele să fie bine spălate, mai spun oficialii. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătaţii, originea bacteriei ar putea fi un aliment preferat mai mult de femei. Asta pentru că numărul femeilor infectate este mult mai mare decât cel al bărbaţilor.

În acelaşi timp, premierul rus a justificat decizia autorităţilor de la Moscova de a suspenda importurile de legume din Uniunea Europeană, în ciuda faptului că această măsură a fost calificată de Comisia Europeană ca fiind "disproporţionată".

"Castraveţii care duc la moartea oamenilor, nu miros deloc bine", a precizat Vladimir Putin.

Amintim că până acum bacteria E.coli a dus la moartea a 19 persoane din mai multe state membre al Uniunii Europene.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu