Potop în România. Un bătrân şi nepotul lui au murit înecaţi, după ce au fost luaţi de viitură

Embed:

Potop în România. În judeţul Iaşi, un bătrân de 80 de ani şi nepotul lui au murit înecaţi, după ce au fost luaţi de viitură. În mai multe judeţe din ţara vecină, sute de locuinţe au fost inundate, iar culturile din mai multe localităţi au fost distruse.

"Totul e o Dunăre! Totul e o Dunăre! Acum vreo 30 de ani s-a mai întâmplat aşa ceva", a menţionat o persoană.

Ploile au provocat un adevărat dezastru în mai multe localităţi din judeţul Constanţa. Locuitorii din Peştera au primit o avertizare cu 20 de minute înainte să vină viitura, aşa că au avut timp să-şi părăsească locuinţele şi să-şi ducă animalele pe dealuri.

În Iaşi, pompierii încearcă să recupereze trupul unui copil de trei ani, după ce băiatul şi bunicul lui au fost luaţi de viitură.

Inundaţii s-au înregistrat şi în Dâmboviţa. "Mi-a murit găinile înecate. Un pic mai avea, dacă nu venea pompierii ajungea apa în casă şi în casă", a afirmat un localnic.

O furtună de 20 de minute a făcut prăpăd în judeţul Suceava. Sate întregi au fost acoperite de grindină în doar câteva minute. Peste 1000 de hectare de culturi au fost distruse de grindină şi mai mulţi copaci au fost doborâţi de furtună. În Vrancea, furtunile au distrus o treime din vii, pagubele fiind estimate la câteva milioane de euro. Iar meteorologii au veşti proaste şi pentru zilele următoare. Ei au instituit Cod Portocaliu de inundaţii pentru râurile din şase judeţe şi spun că furtunile, însoţite de grindină şi vânt puternic vor continua.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu