Postul Russia Today a rămas fără acreditare după ce a fost acuzat că ar fi difuzat informaţii false

Embed:

Postul de televiziune Russia Today nu va mai putea filma la Capitoliul Statelor Unite din Washington, la sediul guvernului pentru Congresul SUA. Jurnaliştii de la RT au rămas fără acreditare după ce au fost acuzaţi că ar fi difuzat informaţii false în interesul unor guverne şi partide politice străine. 

Postul rus de televiziune emite ştiri în limba engleză și are o prezență foarte activă pe rețelele de socializare în SUA. Autoritățile americane au acuzat în mod repetat RT și agenția de presă Sputnik, controlate de statul rus, că sunt instrumente ale propagandei Kremlinului. Mai mult, ambele sunt suspectate că au încercat să influențeze campania pentru alegerile prezidențiale din 2016 din Statele Unite. 

Decizia Washingtonului de a lăsa RT fără acreditare vine la doar câteva zile după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat o lege care permite instituţiilor de presă cu finanţare străină să fie declarate agenţi străini. Ca urmare, organizaţiile vor fi nevoite să furnizeze autorităţilor ruse informaţii complete despre finanțarea și personalul lor, în caz contrar le vor fi înghețate conturile. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu