Postul public românesc TVR 1 revine în Moldova

Embed:

Principalul post public de televiziune românesc, TVR 1, revine în eterul Republicii Moldova.  Potrivit secretarului de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, un document în acest sens va fi semnat joi, la Chişinău, anunţă Evz.md.

Decizia a fost luată în cadrul întrevederii dintre premierul Iurie Leancă și omologul său de la Bucureşti, Victor Ponta, care a avut loc la Chişinău, la sfârșitul lunii august.

TVR 1 a fost scos de pe frecvențele terestre de emisie în timpul guvernării comuniste, fapt care a dus la un proces internațional, pierdut de R. Moldova. Chiar și după ce comuniștii au pierdut alegerile, repunerea în emisie a TVR a întârziat, singura posibilitate de a urmări emisiunile acestui program fiind retransmisiile unor emisiuni, în special de divertisment, de către programul local 2 Plus. Motivul acestei întârzieri de patru ani a fost acela că nu există nicio frecvență națională liberă pentru postul public din România.

De asemenea, președintele Societății Române de Radiodifuziune, care, în 2010 a înființat un studio local în Republica Moldova, Radio Chișinău România, a anunțat că acest post a primit un nou sediu din partea Consiliului Municipal Chișinău, într-o zonă centrală, unde va putea găzdui și o echipă a TVR, în cazul în care aici se va înființa și un studio local al televiziunii publice din România.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu