Postul Jurnal TV, al mafiotului fugar Victor Ţopa, sancţionat pentru propagandă de către CCA

Embed:

Postul de televiziune Jurnal TV, al mafiotului fugar Victor Ţopa, a fost sancţionat de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Acesta s-a ales cu avertizare publică, pentru mai multe abateri depistate de membrii CCA, după ce a fost monitorizat principalul buletin de ştiri în privinţa reflectării campaniei electorale. 

La şedinţa CCA de săptămâna trecută au fost examinate rapoartele de monitorizare pentru 14 posturi TV. Atunci reprezentanţii televiziunii lui Victor Ţopa au solicitat amânarea discuţiei pe motiv că nu au reuşit să vadă raportul. Astăzi, reprezentanţii Jurnal TV, nici măcar nu s-au prezentat în şedinţă, iar preşedintele CCA susţine că astfel televiziunea a vrut să scape de pedeapsă.

"Raportul a fost remis din timp acestui radiodifuzor, ca de fapt şi celorlalţi 13 radiodifuzori, care s-au prezentat în cadrul şedinţei, şi-au expus poziţiile, nu au solicitat amânare. Considerăm că acest lucru se face intenţionat pentru a nu i se aplica sanţiunile pentru încălcările care au fost atestat în raport", a declarat preşedintele CCA, Dinu Ciocan.

Alţi membri CCA au condamnat atitudinea Jurnal TV şi au declarat că, pe viitor, nu vor mai accepta solicitări de amânare a examinării rapoartelor de monitorizare.

"Regret profund atitudinea incorectă, atitudinea net dispreţuitoare a postului JurnatlTV faţă de Consiliul Coordonator al Audiovizualului şi nu în ultima instanţă faţă de telespactatori. Îi chem, încă o dată, la un comportament adecvat, în ceea ce vizează racordarea la normele legale în materie de audiovizual şi la conformarea tuturor prevederilor alături aceiaşi colegi de breaslă", a spus Dragoş Vicol, membru CCA.

Potrivit raportului de monitorizare, Jurnal TV l-a mediatizat intens pe liderul partidului "DA", Andrei Năstase, iar în unele materiale a încălcat etica jurnalistică prin neacordarea dreptului la replică. La fel, lipsit de posibilitatea de a riposta a fost şi şeful statului, Nicolae Timofti, când liderul "DA" a adus acuzaţii grave la adresa lui.

CCA a examinat principalele buletine informative în perioada 30 septembrie - 09 octombrie, la 14 posturi de televiziune. Şapte posturi TV s-au ales cu avertizare publică, iar cinci cu atenţionare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu