POSTOLACHI, SITUAȚIE NECLARĂ. Are sau nu dreptul fotbalistul de a evolua pentru reprezentativele României

Embed:

Situație confuză în ”Cazul fotbalistului Virgiliu Postolachi”, născut în Republica Moldova și emigrat de mic copil, cu familia, în Franța.

După ce s-au angrenat în lupta cu Federaţia Moldovenească de Fotbal, oficialii forului similar de peste Prut nu mai ştiu în prezent dacă Postolachi mai are dreptul de a evolua pentru reprezentativele României.

Asta - după ce în luna septembrie ,când atacantul lui Paris Saint Germain a luat cetăţenia română, cei de la FRF erau aproape siguri că Postolachi poate debuta pentru una din echipele naţionale ale României.

"Nu am foarte multe detalii, pentru că nu îmi aparțin. De fapt asta aparține acum altor sfere, sferelor politice mai mult. Aici este problema în care legislația primează. Trebuie să fim foarte atenți la tot ce se întâmplă", a spus directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

Şi Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, este nesigur în ceea ce priveşte situaţia lui Virgiliu Postolachi.

"Lucrurile sunt foarte simple. Atât Federația din România, cât și Federația din Moldova își doresc ca acest jucător să joace pentru una dintre cele două echipe naționale. Noi pe de o parte îi înțelegem pe colegii noștri de aici. Până la urmă va fi decizia jucătorului pentru ce națională dorește să evolueze", a spus președinte al FRF, Răzvan Burleanu.

De partea cealaltă, oficialii Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal declaraseră în repetate rânduri că Postolachi poate evolua doar pentru reprezentativele Franţei şi cea a Republicii Moldova. Asta pentru că pentru că Virgiliu s-a născut în ţara noastră, iar în Franţa a crescut de la o vârstă fragedă şi s-a format ca fotbalist acolo.

Virgiliu Postolachi a refuzat până acum să evolueze la echipa reprezentativă a Republicii Moldova.

Chiar dacă în mai multe rânduri i-a fost trimisă la club convocarea de către selecționerul Alexandru Spiridon, atacantul nu s-a prezentat la lot niciodată.

Virgiliu Postolachi a ajuns la Paris Saint Germain în 2013 şi se poate lăuda cu două titluri de campion al Franței, cu echipa de juniori până la 17 ani în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu