Poştaşii din Cantemir au trecut la casă nouă. Ministerul de ramură le-a amenajat o clădire spaţioasă

Embed:

De ziua lor profesională, cei 25 de angajaţi de la centrul poştal Cantemir au trecut la casă nouă. La inaugurarea sediului a participat ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip.

Poştaşii spun că abia aşteaptă să înceapă munca în noua clădire, mai ales că fosta a fost construită în 1977, era încălzită de o sobă cu lemne şi niciodată nu a fost reparată: 

"Condiţiile sunt bune. Acolo mai era  întuneric, aici e luminos, e frumos, e tot nou. Numai trebuie să lucrăm. "
"Da, e foarte bine în comparaţie cu condiţiile care erau acolo. Nu erau condiţii de lucru absolut, acum  e foarte frumos. "

Pe lângă o clădire spaţioasă, poştaşii au primit o imprimantă şi două biciclete, dar şi uniforme noi: 

"Ca la toată poşta, culoarea albastră şi galbenă. Acesta este de toamnă şi avem de vară, cu cămăşuică cu mâneca scurtă. "

"E comod, şi uşurinţa e mai mare pentru ca să îndeplinească funcţia de poştaş, să împarte scrisorile, jurnalele."

Ministrul Tehnologiei Informaţiei, Pavel Filp, a dat asigurări că, odată cu reformarea Întreprinderii de Stat "Poşta Moldovei", vor fi create condiţii mai bune de muncă pentru lucrătorii poştali: "Ne propunem ca fiecare poştaş să aibă un cărucior, să nu meargă cu geanta în spate. Ne-am propus să venim cu echipamente speciale, scurte de iarnă, ca atunci când merge pe ploaiae sau pe ninsoare să fiţi protejaţi, să ajungem ca cel mai înalt salariu să-l aibă lucrătorii de la poştă. "

Pentru amenajarea noului sediu al Centrului Poştal Cantemir, din Bugetul de Stat a fost cheltuit un milion de lei. Întreprinderea "Poşta Moldovei" are, în prezent, peste 5 000 de angajaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu